Το χρώμα που θα σας χαρίσει τον τέλειο ύπνο - iefimerida.gr

Το χρώμα που θα σας χαρίσει τον τέλειο ύπνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το χρώμα που θα καθορίσει τις... αντιδράσεις που θα έχετε ή όχι κατά τη διάρκεια του ύπνου σας δείχνει μια δημοσκόπηση που έγινε στη Βρετανία.

Όπως φαίνεται στην έρευνα της βρετανικής αλυσίδας ξενοδοχείων Travelodge που έγινε σε 2.000 υπνοδωμάτια, για να έχετε ήσυχο ύπνο θα πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα ανάμεσα στο μπλε, το πράσινο και το κίτρινο, καθώς τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άνθρωποι που κοιμούνταν σε χώρους με αυτά τα χρώματα είχαν σχεδόν οκτώ ώρες απρόσκοπτου ύπνου.

Αντίθετα, όσοι έχουν επιλέξει να βάψουν το χώρο του υπνοδωματίου με μοβ χρώμα είχαν λιγότερο από έξι ώρες ύπνου κατά μέσο όρο, ενώ όσοι έχουν διαλέξει δωμάτια με καφέ και γκρι λεπτομέρειες είχαν κάτι λίγα λεπτά ύπνο πάνω από το εξάωρο.

«Τα νέα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα καθώς υπάρχουν εξειδικευμένοι υποδοχείς στους αμφιβληστροειδείς μας που ονομάζονται γαγγλιακά κύτταρα και οι οποίοι είναι πιο ευαίσθητοι στο μπλε χρώμα. Οι φωτοϋποδοχείς αυτοί στέλνουν πληροφορίες σε μια περιοχή βαθιά στον εγκέφαλο που ρυθμίζει το 24ωρο βιολογικό ρολόι μας και επιδρά στον τρόπο που αποδίδουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αλληλεπίδραση ανάμεσα στο φως, στον ύπνο και στην εγρήγορση είναι υψίστης σημασίας για τον οργανισμό» τόνισε ο Κρις Ιντζικόφσκι, ειδικός στο πεδίο του ύπνου από το Κέντρο για τον Ύπνο του Εδιμβούργου.

Όσο για το χρώμα που θα σας χαρίσει περισσότερες ερωτικές στιγμές, δεν είναι το κόκκινο που όλοι πιστεύουν, αλλά οι αποχρώσεις της καραμέλας. Όπως έδειξε η έρευνα, όσοι είχαν μια... καραμελένια νότα στο υπνοδωμάτιό τους έκαναν έρωτα τρεις φορές την εβδομάδα κατά μέσο όρο, έναντι μόλις μιας με όσους είχαν κόκκινες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έρευνα χρώμα υπνοδωμάτιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ