Η μόδα σώζει τα ιστορικά μνημεία της Ιταλίας - iefimerida.gr

Η μόδα σώζει τα ιστορικά μνημεία της Ιταλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλία είναι γνωστή για τη μόδα, το φαγητό και βέβαια την ιστορία. Για την ακρίβεια, πρόκειται για τη χώρα με τα περισσότερα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Μνημεία που έχουν αντέξει εκατοντάδες χρόνια, αλλά τώρα απειλούνται από την κρίση. Η μόδα όμως ήρθε για να δώσει τη λύση.

Με άλλες ανάγκες να αποτελούν προτεραιότητα, τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί στο ένα τρίτο περίπου το ποσό που διατίθεται για τη συντήρηση των ιστορικών μνημείων της χώρας. Το κενό αυτό ήρθαν να καλύψουν διάσημοι οίκοι μόδας, που τα τελευταία δύο χρόνια αναλαμβάνουν αυτό το «βάρος».

Το 2011, η Tod's κατέβαλε 25 εκ. ευρώ για τα έργα που ήταν απαραίτητα στο Κολοσσαίο. Αυτό το μήνα, η Diesel συμφώνησε να αναλάβει την αποκατάσταση της Γέφυρας Ριάλτο στη Βενετία, κάτι που θα κοστίσει 5 εκατομμύρια ευρώ. Στο Σολομαίο, στην Ούμπρια, ο οίκος Brunello Cucinelli ενισχύει τη συντήρηση της πόλης στην οποία είναι η έδρα της, αναλαμβάνοντας ένα κτίριο κάθε φορά. Η Prada δεν θα μπορούσε να απουσιάσει. Το ίδρυμα που έχει η εταιρία έχει βοηθήσει στη συντήρηση του Παλάτσο Κα' Κόρνερ Ντέλα Ρετζίνα στη Βενετία, που πλέον χρησιμοποιείται ως εκθεσιακός χώρος. Η τελευταία που μπήκε στο «χορό» είναι η Fendi. Δίνοντας 2,5 εκ. ευρώ θα βοηθήσει στα έργα που έπρεπε να γίνουν στην Φοντάνα ντι Τρέβι.

Πέρα από την ενίσχυση της εικόνας του οίκου, που προκύπτει από μία τέτοια ενέργεια, κάποιοι από αυτούς το αξιοποιούν και εμπορικά. Η συμφωνία της Tod's για παράδειγμα, που ακόμη είναι υπό διαπραγμάτευση, μπορεί να της επιτρέψει να βάλει το σήμα της εταιρίας στα εισιτήρια των επισκεπτών στο Κολοσσαίο για 15 χρόνια, όπως επίσης να χρησιμοποιήσει την εικόνα του μνημείου στις δικές της διαφημίσεις.

Στην Φοντάνα ντι Τρέβι, για τέσσερα χρόνια, θα υπάρχει μία πλακέτα αφιερωμένη στη Fendi. Αλλά και η Diesel θα βάλει διαφημιστικές πινακίδες στο 30% της Γέφυρας Ριάλτο κατά τη διάρκεια των εργασιών. Οι Ιταλοί δεν φαίνεται να ενοχλούνται από αυτό. Τους αρκεί που τα μνημεία θα διασωθούν και συμφωνούν ότι με κάποιο τρόπο πρέπει να αναγνωριστεί αυτή η συνεισφορά των εταιριών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ