Ο Γκουαρντιόλα και οι φήμες για το AIDS – «Ο Μέσι είναι ένα κακομαθημένο παιδί» [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Γκουαρντιόλα και οι φήμες για το AIDS – «Ο Μέσι είναι ένα κακομαθημένο παιδί» [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυκλοφορούσε κάποτε – όχι πολύ παλιά - στη Βαρκελώνη η φήμη ότι o Πεπ Γκουαρντιόλα πάσχει από AIDS. Ουδείς μπήκε στον κόπο να το διαψεύσει. Εξ ου και η Bild δράττεται της αφορμής της κυκλοφορίας της βιογραφίας του Καταλανού προπονητή και σήμερα δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Ο Γκουαρντιόλα και οι φήμες για AIDS».

Τεχνικός της Μπάγερν πια, ο Καταλανός, κυκλοφορεί την βιογραφία του με τον τίτλο «Pep Guardiola - Η Βιογραφία» και η γερμανική εφημερίδα προδημοσιεύει αποσπάσματα. Η Bild στέκεται ιδιαιτέρως στην εποχή που στη Βαρκελώνη διαχέονταν η φήμη πως ο Γκουαρντιόλα «είναι λυπημένος, διότι πάσχει από AIDS».

O ίδιος δεν κρύβει πως στις εξετάσεις που έγιναν τότε για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα ενός τραυματισμού του, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Τζόζεπ Λουίς Νούνεζ δεν έκανε το παραμικρό για να διαψεύσει τις φήμες. «Η σιωπή ήταν εκκωφαντική», φέρεται να λέει ο ίδιος ο Πεπ.

Ο Γκουαρντιόλα για τον Μέσι

Μεγάλο μέρος της αυτοβιογραφίας του αφορά στη σχέση του με τον Λιονέλ Μέσι. «Οταν δεν πηγαίνει καλά σε ένα παιχνίδι, τότε ο κακόκεφος Μέσι κοιτάζει στο πάτωμα χωρίς ίχνος χαμόγελου και παριστάνει τον προσβεβλημένο. Κάτω από την αγγελική και αθώα εμφάνιση κρύβεται ένα αρπακτικό ζώο, πίσω από τη φιλοδοξία του και τις επιδόσεις - ρεκόρ κρύβεται επίσης ένα παιδί. Και τα παιδιά δεν μπορούν συνήθως να κρύβουν τα συναισθήματά τους».

Σύμφωνα με τον Γκουαρντιόλα, μια φορά πήγε ο Μέσι στην προπόνηση με ένα κουταλάκι του γλυκού στο στόμα του και το κράτησε εκεί στη μεγαλύτερη διάρκεια της προπόνησης. Ο Αργεντινός θέλησε να δείξει έτσι τη δυσφορία του επειδή είχε γίνει αλλαγή το προηγούμενο βράδυ στον αγώνα. Σε άλλες περιπτώσεις που έπρεπε να μείνει εκτός αγώνα ή έγινε αλλαγή, δεν μιλούσε επί ημέρες στον προπονητή του.

Την τελευταία σεζόν του προπονητή ο Αργεντινός άσος ήταν δέκτης της απόλυτης εξουσίας και ορισμένες φορές παρεκτρεπόταν. Ετσι εκνευριζόταν συχνά με νεαρούς συμπαίκτες του, όπως με τον Κουένκα που τον διέταξε επιτακτικά να κρατά «ψηλά το κεφάλι» σε ένα παιχνίδι εναντίον της Γρανάδα ή με τον Τέγιο που τον μάλωσε όταν επέλεξε να σουτάρει αντί να κάνει σέντρα στον Μέσι. Ανάλογη συμπεριφορά είχε ο Μέσι ακόμη και απέναντι σε διάσημους συμπαίκτες του όπως ο Νταβίντ Βίγια, όποτε έκρινε ότι όφειλε να δώσει πάσα σε αυτόν αντί να κάνει σουτ.

Στο δημοσίευμα της Bild τίθεται το ερώτημα αν ο Γκουαρντιόλα αποφάσισε να φύγει από την Μπαρτσελόνα εξαιτίας των υπερεξουσιών που είχε εκεί ο Μέσι. Ενα ερώτημα στο οποίο δεν μπορεί να δοθεί απάντηση με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι από την ημέρα της αποχώρησης του Πεπ μέχρι σήμερα «δεν έτυχε να επικοινωνήσει ο ένας με τον άλλον», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός σούπερ σταρ με το αθώο ύφος.

Ο Γκουαρντιόλα και οι φήμες για το AIDS – «Ο Μέσι είναι ένα κακομαθημένο παιδί» [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ