Εφιάλτης στο Λονδίνο έχει γίνει ο μακελάρης με τα ματωμένα χέρια [βίντεο] - iefimerida.gr

Εφιάλτης στο Λονδίνο έχει γίνει ο μακελάρης με τα ματωμένα χέρια [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι του Λονδίνου και κατ' επέκταση σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία μετά τη σφαγή ενός στρατιώτη στη μέση του δρόμου από δύο φανατικούς Ισλαμιστές, οι οποίοι κατακρεούργησαν με μπαλτά και μαχαίρια το θύμα τους μπροστά στα μάτια περαστικών και στη συνέχεια μιλούσαν στις κάμερες για τον «δικό τους» πόλεμο.

Αμέσως μετά τη σφαγή στο Γούλγουιτς ο δράστης κατευθύνθηκε στην κάμερα και ξεκίνησε το μονόλογό του, την ώρα που στα χέρια του κρατούσε τα φονικά όπλα, ενώ έσταζε το αίμα του θύματός του. Ο μαχαιροβγάλτης του Λονδίνου ονομάζεται Μάικλ Ολουμίντ Αντεμπολάτζο είναι γόνος χριστιανικής οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία. Γεννήθηκε στο Λάμπεθ της Αγγλίας, το Δεκέμβριο του 1984 από θρησκόληπτους χριστιανούς γονείς, μετανάστες από τη Νιγηρία.

Δολοφονία στο Λονδίνο

Πήγαινε μαζί με τον αδερφό του στο σχολείο Μάρσαλς Παρκ, στην περιοχή Χάρολντ Χιλ ενώ έχει και μία αδερφή. Σε ηλικία 16 ετών, ο Αντεμπολάτζο μετακόμισε στο κολλέγιο του Χάβερινγκ, και δύο χρόνια μετά φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Γκρίνουιτς, όπου έμενε από το 2004 έως το 2005 στις φοιτητικές εστίες.

Οι φίλοι του από το σχολείο του Μάρσαλς Παρκ τον περιγράφουν ως έναν συνηθισμένο μαθητή, ο οποίος έπαιρνε το λεωφορείο, έπαιζε ποδόσφαιρο, και μερικές φορές έκανε πλάκες με τηλέφωνα....

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε η αλήθεια ήταν διαφορετική και όπως αναφέρουν ψυχολόγοι η ουσία της τρομοκρατίας είναι ότι αυτή η αίσθηση αδικίας γίνεται εφαλτήριο ψυχολογικών ασταθειών στο μυαλό κάποιου που πιστεύει ότι η τυφλή βία μπορεί να φέρει δικαιοσύνη.

Για βίαιο χαρακτήρα από νεαρή ηλικία κάνει λόγο ωστόσο ο 63χρονος Γκράχαμ Σίλβερτον, ένας -εδώ και 25 χρόνια- άστεγος της περιοχής, ο οποίος δήλωσε ότι οι γείτονες του είχαν μια ιδιαίτερα κακή εμπειρία με τον Αντεμπολάτζο, όταν ο ίδιος βρισκόταν στην εφηβεία.

Οπως ανέφερε, όταν ένα από τα παιδιά των γειτόνων, μία έφηβη κοπέλα είχε πάει στην πόρτα των Αντεμπολάτζο για να πάρει πίσω την μπάλα της που είχε πέσει στον κήπο τους, εκείνος την πρόσβαλλε και τη γρονθοκόπησε.

Τώρα οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και οι υπηρεσίες ασφαλείας εξετάζουν τις σχέσεις του Αντεμπολάτζο με την παράνομη, εξτρεμιστική οργάνωση Αλ-Μουχαζίρουν.

Απ' ό,τι φαίνεται είχε ενταχθεί στην οργάνωση πριν από 10 χρόνια περίπου αλλάζοντας το όνομά του σε Μουζααχίντ, που σημαίνει «αυτός που ασχολείται με την τζιχάντ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ