Ο Δένδιας προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για τα κέντρα κράτησης μεταναστών - iefimerida.gr

Ο Δένδιας προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Ο Δένδιας προσλαμβάνει εταιρείες σεκιούριτι για τα κέντρα κράτησης μεταναστών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιωτικές εταιρείες υπηρεσιών ασφαλείας ετοιμάζεται να προσλάβει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι οποίες θα λειτουργούν συμπληρωματικά στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. στα κέντρα κράτησης μεταναστών.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός, Νίκος Δένδιας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Χρήστου Δήμα, οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται στη φάση σύνταξης των τευχών για την πρόσληψη των εταιρειών.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν προβλέπεται το πέρας χρήσεως του Κέντρου στην Κόρινθο ως προαναχωρησιακού στρατοπέδου, τουλάχιστον στο ορατό μέλλον.

«Εύχομαι η χώρα να μπορέσει να επιλύσει το μεταναστευτικό στο σύνολό του και όλο αυτό το action plan, το οποίο έχουμε συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μην έχει πια ανάγκη. Στον βαθμό, όμως, που η χώρα θα έχει ανάγκη, ο συγκεκριμένος χώρος και το συγκεκριμένο στρατόπεδο έχει αποτελέσει στρατηγική επιλογή. Κατά συνέπεια, δεν είναι στις προθέσεις μου να υποσχεθώ και σε εσάς προσωπικά, αλλά στην κορινθιακή κοινωνία, την οποία υπολήπτομαι και σέβομαι, κάτι το οποίο δεν είναι στον άμεσο ή στον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό του υπουργείου», δήλωσε ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα ο βουλευτής της ΝΔ είχε αιτηθεί να πληροφορηθεί από τον υπουργό πότε υπολογίζεται να σταματήσει η λειτουργία του Κέντρου Κράτησης στην Κόρινθο, ζητώντας επίσης και την ενίσχυση της εκεί αστυνομικής δύναμης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ