Την εκ νέου κλήτευση του πρέσβη Χαλαστάνη στην προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Την εκ νέου κλήτευση του πρέσβη Χαλαστάνη στην προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εκ νέου κλήτευση του πρέσβη Χαλαστάνη στην προανακριτική ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εξέταση του πρέσβη της Ελλάδας στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη ζήτησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

«Μετά την προχθεσινή αποκάλυψη του σχετικού εγγράφου, που επιμελώς αποκρύπτονταν, η εκ νέου εξέταση του κ. Χαλαστάνη είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι στην αρχική εξέτασή του ενώπιον της Επιτροπής (ήταν ο πρώτος εξετασθείς μάρτυρας) απέκρυψε το γεγονός της επίσημης διαβίβασης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή του τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπληρώνουν πως ο Ελληνας πρέσβης «απέκρυψε επίσης και την εκ μέρους του προηγηθείσα αποστολή εγγράφου αιτήματος, στις 13/09/2010, δηλαδή σε χρόνο κατά τον οποίο ισχυρίσθηκε ότι δεν είχε καμία γνώση περί της ύπαρξης της λίστας».

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας και Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Μαρκογιαννάκης αρνήθηκε να παραλάβει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για κλήτευση του Κωνσταντίνου Χαλαστάνη και διέκοψε βίαια τη συνεδρίαση, παρεμποδίζοντας την προφορική ανάπτυξή του αιτήματος, σημειώνοντας πως «η εξέλιξη αυτή είναι αναμφίβολα εξαιρετικά σοβαρή και επιβεβαιώνει την επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσει η διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους».

Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν παράλληλα πως «όσα υποστήριξε στην Επιτροπή -και εξυπηρετούν εμπλεκόμενα πρόσωπα- σήμερα καταρρίπτονται. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει πια ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης συνήργησαν στη συσκότισή της και στον αποπροσανατολισμό περισσότερα του ενός πρόσωπα και κόμματα».

Ακόμα ζητούν τόσο από τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί η ύπαρξη και το περιεχόμενο των επισήμων εγγράφων αποκρύφθηκε επιμελώς επί τόσους μήνες και χρειάστηκε η παρέμβαση των Οικονομικών Εισαγγελέων και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για να αναζητηθούν, αλλά και γιατί η παράδοση του εγγράφου του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών έγινε από τον κ. Στουρνάρα στον κ. Μαρκογιαννάκη προσωπικά την 15.5.2013 και γιατί ο τελευταίος δεν το ανακοίνωσε παρά μόνο κατόπιν επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της 21.5.2013, ακριβώς πριν λήξει η συνεδρίαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ