Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο -Ενας πειρασμός επιτρεπτός - iefimerida.gr

Συνταγή για γαρίδες σαγανάκι στο φούρνο -Ενας πειρασμός επιτρεπτός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα λίγα πιάτα όπου ψάρι και τυρί ταιριαστά δίνουν ένα έξοχο πιάτο. Αν ψάξεις σε οδηγό ξένης κουζίνας το πιάτο αυτό λείπει, στους Ελληνες όμως μας αρέσει να τηγανίζουμε το τυρί (ή να το ψήνουμε) χωρίς να καταστρέφουμε τη γεύση. Εν τέλει, καταρρίπτεται και ο μύθος ότι ψάρι και τυριά είναι ασύμβατα.

Υλικά

8 γαρίδες
150 γραμμάρια φέτα
½ κιλό ντομάτες ώριμες και σφικτές ή σάλτσα ντομάτας ποιοτική
1 μικρό κρεμμυδάκι τριμμένο στον τρίφτη
3 κουτ σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (αν θέλουμε)
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ γλυκού πάπρικα γλυκιά τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες κρατώντας την ουρά και το κεφάλι
  • Σε μια κατσαρόλα ασπρίζουμε το κρεμμύδι με το λάδι, ρίχνουμε μέσα τη ντομάτα (αν προτιμήσουμε τις ντομάτες)
  • Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι ώσπου να πήξει
  • Σε ένα σαγανάκι τοποθετούμε τις γαρίδες ωμές, περιχύνουμε τη σάλτσα
  • Κόβουμε τη φέτα σε μέτρια κομμάτια και την βάζουμε ανάμεσα στις γαρίδες
  • Σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 10-15 λεπτά
  • Οταν το βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ