Ερευνα: Ενας στους τρεις Ευρωπαίους εργαζόμενους αποκαλύπτει μυστικά της δουλειάς του - iefimerida.gr

Ερευνα: Ενας στους τρεις Ευρωπαίους εργαζόμενους αποκαλύπτει μυστικά της δουλειάς του

Αποκαλυπτική έρευνα: Το 1/3 των Ευρωπαίων εργαζόμενων ανταλλάσσουν μυστικές πληρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την εχεμύθεια των Ευρωπαίων εργαζομένων έρχεται να αμφισβητήσει μία νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη και αποκαλύπτει ότι περίπου το 1/3 των εργαζομένων σε γραφεία στην Ευρώπη ανταλλάσσουν τακτικά εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας με συναδέλφους.

Συγκεκριμένα το 35% φαίνεται πως αποκαλύπτει μυστικά της δουλειάς τους σε συναδέλφους τους, ενώ το 1/4 περνάει στο στάδιο του «κουτσομπολιού» αποκαλύπτοντας πληροφορίες ιδιωτικής φύσεως που αφορούν άλλους συναδέλφους.

Οπως εξηγεί ο Μαρκ Ντελέ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Iron Mountain, που ειδικεύεται σε υπηρεσίες διαχείρισης πληροφοριών και παρήγγειλε τη μελέτη, «τα αποτελέσματα δείχνουν έναν ανησυχητικό συσχετισμό ανάμεσα στους εργαζομένους που έχουν τη μεγαλύτερη πρόσβαση στις εμπιστευτικές πληροφορίες και την τάση να ανταλλάσσονται πληροφορίες μεταξύ συναδέλφων»

Την έρευνα εκπόνησε η εταιρία Opinion Matters σε έναν πληθυσμό 5.021 εργαζομένων από 4 χώρες (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και Ολλανδία) την περίοδο από 15 Απριλίου ως την 1η Μαΐου.

Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας, τα πρωτεία σε τέτοιες αποκαλύψεις κατέχουν οι εργαζόμενοι στον τομέα του μάρκετινγκ και των ανθρωπίνων πόρων, οι οποίοι παραδέχονται σε ποσοστά 48% και 43% αντιστοίχως ότι μοιράστηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την εταιρεία τους, ενώ σχεδόν το 1/3 (33% και 38% αντιστοίχως) παραδέχονται ότι αποκάλυψαν πληροφορίες ιδιωτικής φύσεως για συναδέλφους τους.

Επόμενοι στη λίστα των μη εχέμυθων εργαζομένων είναι οι διευθυντές υπηρεσιών με ποσοστό 43% και των νομικών τμημάτων με 42% οι οποίοι διαβιβάζουν επίσης πρόθυμα πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση.

Οι εργαζόμενοι στρέφονται κατά προτεραιότητα προς τους διευθυντές υπηρεσιών, σε ποσοστό 41%, για να πάρουν εμπιστευτικές πληροφορίες αναφορικά με την επιχείρηση και σε ποσοστό 27% προς το τμήμα ανθρώπινων πόρων για να πάρουν προσωπικές πληροφορίες για άλλους συναδέλφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ