Οι φωτογραφίες της Ελενας Κουντουρά όταν ήταν μούσα του κορυφαίου Serge Lutens [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Οι φωτογραφίες της Ελενας Κουντουρά όταν ήταν μούσα του κορυφαίου Serge Lutens [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοναδική αισθητική, υψηλή ακρίβεια, μοναδική χάρη και ομορφιά πέραν κάθε αμφισβήτησης: τα στοιχεία αυτά διατρέχουν τις δεκάδες φωτογραφίες και το βίντεο όπου πρωταγωνιστεί η Ελενα Κουντουρά στη δεκαετία του 80 και του 90. Υπήρξε η πιο ποθητή μούσα του ιδιοφυούς Γάλλου φωτογράφου, σκηνοθέτη, art director στο χώρο της μόδας, αρωματοποιού Serge Lutens.

To οστεώδες αλλά ταυτόχρονα ονειρικό πρόσωπο της Ελενας Κουντουρά με τα εντυπωσιακά ζυγωματικά και τα ψηλά τόξα στα φρύδια, καθώς και η ψιλόλιγνη σιλουέτα της (αθλήτρια γαρ) αποτέλεσαν τον ιδανικό καμβά για την σαφώς ιαπωνικής αισθητικής και αφήγησης αναφορά του Serge Lutens που είχε την ευθύνη για τις καμπάνιες της Shiseido.

Φωτογραφίες του Serge Lutens, επηρεασμένες από τους Μονέ, Μοντιλιάνι, Πικάσο έχουν εκτεθεί σε κορυφαία μουσεία. Η σχέση της Ελενας Κουντουρά με τον Lutens αλλά και με τη Shiseido ήταν τόσο έντονη, ώστε έχει μείνει στην ιστορία ως το μοντέλο με το μακροβιότερο συμβόλαιο συνεργασίας με την εταιρεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ