Νέο ήξεις-αφήξεις από το ΤΑΙΠΕΔ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Αφάντου Ρόδου - iefimerida.gr

Νέο ήξεις-αφήξεις από το ΤΑΙΠΕΔ: Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για το Αφάντου Ρόδου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα από τα μεγαλύτερα «φιλέτα» της χώρας, το παραθαλάσσιο ακίνητο, συνολικής έκτασης 1.858 στρεμμάτων, το Αφάντου στη Ρόδο, ταλαιπωρείται από τα ήξεις - αφήξεις του ΤΑΙΠΕΔ. Χθες ανακοίνωσε την ακύρωση του διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, λόγω αλλαγής στρατηγικής για την αξιοποίησή του και την επαναπροκήρυξη νέου διαγωνισμού σε σύντομο διάστημα.

Επτά επενδυτικά σχήματα είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για το ακίνητο και είχαν προθεσμία μέχρι τις 22 Μαΐου να καταθέσουν τις δεσμευτικές προσφορές τους.

Σε ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ότι ο διαγωνισμός ακυρώνεται, καθώς στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους και τους τοπικούς φορείς το Ταμείο διαπίστωσε πως θα πρέπει να προκριθεί η αξιοποίηση του βορείου τμήματος του ακινήτου και η τουριστική χρήση.

Πηγή από το ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε στο Reuters ότι ο νέος διαγωνισμός αναμένεται να προκηρυχθεί σε ένα με δύο μήνες και θα ολοκληρωθεί σε μία φάση με την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Ανάμεσα σε αυτούς που είχαν προκριθεί για την αξιοποίηση του ακινήτου, που περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών, ήταν η Lamda Development, η οποία έχει αναλάβει και την αξιοποίηση του IBC για 90 έτη.

Νωρίτερα φέτος, το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο NCH Capital ανέλαβε τη διαχείριση του ακινήτου της Κασσιόπης στην Κέρκυρα προς 23 εκατ. ευρώ, ενώ αυτή στιγμή τρέχουν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση του Ελληνικού, του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς και για την πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει 2,6 δισ. ευρώ φέτος από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, που περιλαμβάνει την πώληση των ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, των ΕΛΠΕ, του ΟΔΙΕ και των ΕΛΤΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ