Σοκότρα, το πιο παράξενο νησί του κόσμου: Παρθένες παραλίες, «εξωγήινη» βλάστηση και τοπία που κόβουν την ανάσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Σοκότρα, το πιο παράξενο νησί του κόσμου: Παρθένες παραλίες, «εξωγήινη» βλάστηση και τοπία που κόβουν την ανάσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεωρείται ως το πιο παράξενο νησί του κόσμου για αρκετούς λόγους. Λευκές αμμουδιές, απότομα βράχια, τρομακτικά βουνά, μοναδικά σπήλαια αλλά και φυτά τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμου, καθιστούν το νησί Σοκότρα ως έναν από τους πιο «περίεργους» τόπους του κόσμου και συγχρόνως έναν από τους ομορφότερους.

Το αρχιπέλαγος Σοκότρα, σε ελεύθερη μετάφραση «Ευδαιμονία», αποτελεί τμήμα του εδάφους της Υεμένης και αποτελείται από μια μικρή αλυσίδα από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό.

Πέρα από τις παρθένες παραλίες του, το νησί Σοκότρα φημίζεται για τη μοναδική χλωρίδα του, μια και το ένα τρίτο των φυτών που βρίσκονται στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ