Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ - Ευνοϊκές ρυθμίσεις - iefimerida.gr

Τι αλλάζει για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ - Ευνοϊκές ρυθμίσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δυνατότητα συνταξιοδότησης στα 65 έτη αντί των 67, για όσους συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας την 1η Ιανουαρίου 2013, δίνει νέα εγκύκλιος για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ. Ηδη εκδόθηκαν εγκύκλιοι που τρόπον τινά δίνουν ανάσα σε χιλιάδες ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Εθνους, εκτός από την αλλαγή στο όριο ηλικίας, προωθείται η μείωση εισφορών των ασφαλισμένων, μέσω της υπαγωγής σε χαμηλότερη ασφαλιστική κατηγορία και παρατείνεται υπό προϋποθέσεις η καταβολή συντάξεων αναπηρίας.

Για παράδειγμα ένας παλαιός ασφαλισμένος που γεννήθηκε την 1η Ιανουαρίου του 1948 και συμπλήρωσε 15ετή συντάξιμο χρόνο μέχρι το τέλος του 2012, με τη νέα εγκύκλιο προβλέπεται πως στις 31 Δεκεμβρίου συμπλήρωσε και το 65ο έτος ηλικίας του και θεμελίωσε συνταξιοδοτικό δικαίωμα λόγω γήρατος.

Οπότε μπορεί να αποχωρήσει όποτε θέλει, δίχως να επηρεάζεται από την αύξηση του ορίου ηλικίας από την 1η Ιανουαρίου του 2013.

Οσον αφορά στην παράταση της καταβολής αναπηρικής σύνταξης, ισχύει ότι οι συνταξιούχοι που περιμένουν να περάσουν εκ νέου από τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ, θα συνεχίσουν να εισπράττουν την σύνταξή τους για ένα εξάμηνο, υπό την προϋπόθεση βέβαια, ότι το ποσοστό αναπηρίας είναι τουλάχιστον 67%.
Τονίζεται ότι η διάταξη είναι μεταβατική και η διάρκειά της λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ