Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει ακόμη και το Σκοπευτήριο Καισαριανής - iefimerida.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει ακόμη και το Σκοπευτήριο Καισαριανής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιστορικό Σκοπευτήριο της Καισαριανής βρίσκεται στη λίστα των 3.151 κρατικών «φιλέτων» που μεταβιβάστηκαν πρόσφατα προς εκποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στη Βουλή.

«Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα κάτι που είναι ανεπίτρεπτο ιστορικά. Έχετε εντάξει σε αυτήν τη λίστα, την έκταση του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, 99 στρεμμάτων, φοβερής και τρομακτικής ιστορικής μνήμης για τον τόπο. Αυτή η έκταση δεν ξεπουλιέται, κύριε Υπουργέ. Είναι μεγάλο ατόπημα ότι την εντάξατε σε αυτή τη λίστα. Ο ΟΣΚ αυτήν την έκταση θα την απέδιδε στο Δήμο Καισαριανής. Εξηγήστε μου, σας παρακαλώ, πώς βρέθηκε η ιστορική έκταση του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής μέσα στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΟΣΚ ΑΕ» είπε η κ. Φωτίου, απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, χωρίς, όμως να λάβει απάντηση για την εν λόγω καταγγελία.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής είναι προστατευμένος και αναγνωρισμένος ως ιστορικός τόπος από το υπουργείο Πολιτισμού, αφού κατά την διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής, δεκάδες αγωνιστές εκτελέστηκαν εκεί από τους κατακτητές.

Αποκορύφωμα της κτηνωδίας ήταν η μαζική εκτέλεση 200 κομμουνιστών, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από το στρατόπεδο Χαϊδαρίου, την 1η Μάη του 1944 ως αντίποινα στη δολοφονία ενός Γερμανού στρατηγού και της συνοδείας του στην Λακωνία, που είχε γίνει σημειωθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ