«Λάμπουν» οι ελληνικές θάλασσες λέει η Κομισιόν – Ποσοστό καθαρότητας 93,3% - iefimerida.gr

«Λάμπουν» οι ελληνικές θάλασσες λέει η Κομισιόν – Ποσοστό καθαρότητας 93,3%

«Λάμπουν» οι ελληνικές θάλασσες λέει η Κομισιόν – Ποσοστό καθαρότητας 93
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πέμπτη θέση σε όλη την Ευρώπη καταλαμβάνει η Ελλάδα αναφορικά με την καθαρότητα των θαλασσών της, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, η οποία καταγράφει την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της χώρας μας συμπεριλαμβανομένων και των ποταμιών και λιμνών.

Τα ελληνικά ύδατα κολύμβησης έχουν πετύχει καθαρότητα σε ποσοστό 93,3% και η χώρα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση με την πρωτιά να κατέχουν Κύπρος και Λουξεμβούργο που έχουν πετύχει το απόλυτο ποσοστό 100%.

Η τρίτη θέση πάει στη Μάλτα με 97% και μετά η Κροατία με 95%, ενώ την Ελλάδα ακολουθούν οι Γερμανία (88%), Πορτογαλία (87%), Ιταλία (85%), Φινλανδία 983%) και Ισπανία (83%).

Οπως τονίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα ποσοστά αυτά αντιπροσωπεύουν βελτίωση των αποτελεσμάτων του 2012 , ενώ το 94% των υδάτων της ηπείρου πληρούν τα ελάχιστα πρότυπα ποιότητας.

Καταγράφεται, ακόμη, άριστη ποιότητα στο 78% των περιοχών, ενώ αυξήθηκε κατά 2% ο αριθμός των περιοχών που πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις συγκριτικά με πέρυσι.

Παρά τη γενική βελτίωση, από τη φετινή έκθεση προκύπτει ότι η ποιότητα των υδάτων είναι ανεπαρκής σχεδόν στο 2% των παράκτιων, λιμναίων και ποτάμιων περιοχών κολύμβησης.

Από την άλλη πλευρά, τραγικά είναι τα ποσοστά περιοχών κολύμβησης σε Βέλγιο που συγκεντρώνει 12%, Ολλανδία (7%) και στο Ηνωμένο Βασίλειο (6%).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ