«Βόμβα» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Λάθος το θέμα Δ3 των Μαθηματικών - iefimerida.gr

«Βόμβα» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Λάθος το θέμα Δ3 των Μαθηματικών

«Βόμβα» από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία: Λάθος το θέμα Δ3 των Μαθηματικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βόμβα» στην εξέταση των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας των πανελλαδικών της Δ' Τάξης των Εσπερινών Λυκείων και ΕΠΑΛ (Ομάδα Β´) βάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία η οποία χαρακτηρίζει ένα από τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι μαθητές, «λάθος» και καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει οδηγίες για το πώς θα βαθμολογηθούν τα γραπτά.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία χαρακτηρίζει «λάθος» το θέμα Δ3 των Μαθηματικών στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές στα «Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής Γενικής Παιδείας» των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ* (Ομάδα Β΄), ενώ καλεί το υπουργείο Παιδείας να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει οδηγίες για τον τρόπο βαθμολόγησης των γραπτών.

Παράλληλα, «λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό δυσκολίας των θεμάτων των άλλων μαθημάτων Γενικής Παιδείας που εξετάσθηκαν την ίδια μέρα» η Μαθηματική Εταιρεία επισημαίνει ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση των μαθητών που επέλεξαν τα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας σε σχέση με τους μαθητές που επέλεξαν τα άλλα μαθήματα Γενικής Παιδείας.

*Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι από τα Εσπερινά και τα ΕΠΑΛ διαγωνίζονται σε διαφορετικά θέματα από αυτά στα οποία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι από τα Γενικά Λύκεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ