Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο έχουν κολλήσει οι αγωγές των απόστρατων -Ζητούν αναπροσαρμογή στη σύνταξη - iefimerida.gr

Στο Ελεγκτικό Συμβούλιο έχουν κολλήσει οι αγωγές των απόστρατων -Ζητούν αναπροσαρμογή στη σύνταξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδυναμία να εκτελέσει τις συνταξιοδοτικές αποφάσεις που έχει εκδώσει δηλώνει το Ελεγκτικό Συμβούλιο το οποίο επικαλείται έλλειψη τεχνογνωσίας και προσωπικού, την ίδια ώρα που οι εφέσεις και οι αγωγές των αποστράτων οι οποίοι ζητούν αναπροσαρμογή της σύνταξης τους, αγγίζουν τις 30.000.

Σύμφωνα με έγγραφο του προέδρου του Ελεγκτικού Συμβουλίου το οποίο επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, «η καθυστέρηση στην εκδίκαση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ασκήθηκαν χιλιάδες εφέσεις και αγωγές από στρατιωτικούς συνταξιούχους (30.000 περίπου), οι οποίοι ζητούσαν την αναπροσαρμογή της σύνταξής τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των Ν. 2838/2000 και 3016/2002, με αποτέλεσμα την επιμήκυνση του χρόνου προσδιορισμού των σχετικών δικασίμων των Τμημάτων».

Για την εκτέλεση πάντως των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ξεκάθαρος. «Η εκτέλεση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων των Τμημάτων και της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δηλαδή ο κανονισμός της σχετικής σύνταξης των ως άνω αποφάσεων, είναι αδύνατον να γίνει στην παρούσα φάση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και προσωπικού», αναφέρει ο κ. Ρουπακιώτης και επισημαίνει ότι επί 1.078 οργανικών θέσεων υπηρετούν, βάσει στοιχείων του Μαρτίου, μόνο 614 δικαστικοί υπάλληλοι σε ολόκληρη την επικράτεια.

Το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη για τις καθυστερήσεις στην εκδίκαση εκκρεμών υποθέσεων για συνταξιοδοτικά δικαιώματα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ