Πώς λειτουργούν τα «τάγματα εφόδου» κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - iefimerida.gr

Πώς λειτουργούν τα «τάγματα εφόδου» κατά των μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συμμετοχή του σε «τάγματα εφόδου» τα οποία κάνουν «αστυνόμευση» στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Κυψέλης ομολόγησε ο ένας εκ των δύο ανδρών οι οποίοι συνελήφθησαν για τον εμπρησμό μπαρ αλλοδαπού στην οδό Λεμεσού στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 34χρονος συλληφθείς ομολόγησε στην ΕΛ.ΑΣ τον τρόπο δράσης του «τάγματος εφόδου» που έχει συγκροτηθεί από τριάντα άτομα, ενώ υποστήριξε πως η «ομάδα κρούσης» έχει ως σκοπό να κλείσουν τρία καταστήματα αλλοδαπών τα οποία λειτουργούν στην περιοχή, αναφέρει η Καθημερινή.

Πώς λειτουργούν οι ομάδες εφόδου:

«Εχουμε χωριστεί σε ομάδες των πέντε ατόμων και πραγματοποιούμε περιπολίες από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα», ανέφερε χαρακτηριστικά στους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ, ενώ όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα είπε επίσης πως ο ίδιος και 30 άτομα συγκρότησαν τις ομάδες όταν απέτυχαν να κλείσουν τρία καταστήματα αλλοδαπών που βρίσκονται στην περιοχή.

Ωστόσο, ο 34χρονος αν και παραδέχθηκε ότι το βράδυ της Δευτέρας συμμετείχε σε ομάδα που περιπολούσε γύρω από το μαγαζί που κάηκε, αρχικά αρνήθηκε πως συμμετείχε στον εμπρησμό και ισχυρίστηκε πως το επίμαχο χρονικό διάστημα ήταν στο σπίτι του συγκατηγορούμενού του προκειμένου «να κάνουμε την ανάγκη μας. Δεν είμαστε απολίτιστοι να κατουράμε στο δρόμο», κατέθεσε. Στη συνέχεια πάντως, παραδέχθηκε πως προχώρησε στον εμπρησμό για «το γενικότερο καλό» και αρνήθηκε κατηγορηματικά την περίπτωση να ήθελε να πουλήσει «προστασία» στο μπαρ του Καμερουνέζου.

Τέλος, η εφημερίδα επικαλείται αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος σχολιάζοντας τα γεγονότα τόνισε πως είναι «προεόρτια υποθέσεων εκβιασμών», ενώ γίνεται αναφορά και σε μαρτυρίες κατοίκων, στις οποίες αναφέρεται πως οι δράστες διατηρούσαν επαφές με τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του μπαρ και συχνά επισκέπτονταν το κατάστημά του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ