«Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή» στην πόλη της Αθήνας - iefimerida.gr

«Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή» στην πόλη της Αθήνας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κέντρο και οι γειτονιές της Αθήνας μετατρέπονται αυτό το καλοκαίρι σε μια σκηνή πολιτισμού, ψυχαγωγίας και καινοτομίας με στόχο την αναζωογόνηση της πόλης, τη στήριξη των κατοίκων της σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, αλλά και την τουριστική ανάπτυξη.

Με τον τίτλο «Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή», ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων, η «Τεχνόπολις» και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο (Athens Art Network) δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό πρόγραμμα με πλήθος εκδηλώσεων που ξεκινούν τον Μάιο και ολοκληρώνονται τον Νοέμβριο του 2013.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, θέατρο, χορό, εικαστικά, δράσεις επιχειρηματικότητας, αλλά και φεστιβάλ διεθνούς εμβέλειας.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τρεις φορείς: την «Τεχνόπολη», τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, χαρακτήρισε σε σχετική συνέντευξη Tύπου το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «πολυδιάστατο και πλούσιο», «αντάξιο μιας ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ανοιχτό στην πρωτοπορία και την καινοτομία που απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και διεκδικεί να αποτελέσει πόλο έλξης για επισκέπτες και τουρίστες». Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι από πλευράς του δήμου «άλλη μια απάντηση στην κρίση».

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων:

  • συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου «Σχεδία» με τη συμμετοχή Ελλήνων καλλιτεχνών
  • η 36η Γιορτή Βιβλίου (24 Μαΐου- 9 Ιουνίου, Πεδίο του 'Αρεως)
  • έκθεση σύγχρονου ντιζάιν (25-27 Μαΐου, Τεχνόπολις)

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ