Εφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής των Doors Ρέι Μάνζαρεκ [βίντεο] - iefimerida.gr

Εφυγε από τη ζωή ο συνιδρυτής των Doors Ρέι Μάνζαρεκ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χρόνια μάχη του με τον καρκίνο τον κατέβαλε. Ο Ρέι Μάνζαρεκ, κιμπορντίστας και εκ των ιδρυτικών μελών των Doors έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Ρόζενχαϊμ της Γερμανίας.

Ο πολωνικής καταγωγής Μάνζαρεκ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο και παρότι από μικρός σπούδασε πιάνο, το μουσικό του πεπρωμένο καθορίστηκε από την αγάπη του για το σινεμά. Στην Καλιφόρνια όπου σπούδαζε την τέχνη του κινηματογράφου την τριετία 1962-65 γνώρισε τον Τζιμ Μόρισον.

Συναντήθηκαν σε μια παραλία όπου ο Τζιμ Μόρισον του ζήτησε ν' ακούσει κάποια από τα τραγούδια που είχε γράψει. Ενθουσιασμένος ο Μάνζαρεκ του πρότεινε να δημιουργήσουν ροκ συγκρότημα. Και κάπως έτσι έγιναν οι Doors.

Με τη συμμετοχή του κιθαρίστα Ρόμπι Κρίγκερ και του ντράμερ Τζον Ντένσμορ άρχισε η πορεία προς την επιτυχία, την παγκόσμια καθιέρωση και τελικά την πτώση με τον θάνατο του Τζιμ Μόρισον, το 1971.

Τον Ιανουάριο του 1967 οι Doors εξέδωσαν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο το όνομά τους, ενώ τον Απρίλιο του 1971 κυκλοφόρησε το «L.Α. Woman» που απετέλεσε το κύκνειο άσμα τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ