Moody's: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει «μη βιώσιμο» - iefimerida.gr

Moody's: Το χρέος της Ελλάδας παραμένει «μη βιώσιμο»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο Fitch, ο οίκος αξιολόγησης Moody's φαίνεται πως δεν συμμερίζεται την ίδια αισιοδοξία, καθώς όπως δηλώνει ο οίκος το ελληνικός χρέος παραμένει «μη βιώσιμο», ενώ θεωρεί πολύ πιθανό το γεγονός να χρειαστεί νέα ελάφρυνση στο χρέος που κατέχουν οι ιδιώτες.

Ο Moody's αναφέρει, πως το χρέος της γενικής κυβέρνησης εκτιμάται στο 176,5% με τον οίκο να επισημαίνει πως το χρέος παραμένει μη βιώσιμο, ενώ όπως δήλωσαν στον real στελέχη του οίκου, «δεδομένου ότι το 80% του ελληνικού χρέους οφείλεται στον επίσημο τομέα (πρόκειται για ομόλογα που έχουν το ΔΝΤ η ΕΚΤ κτλ), αναμένουμε ότι θα είναι απαραίτητη η βοήθεια του επίσημου τομέα όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να μειωθούν τα ονομαστικά επίπεδα του».

Τέλος, όπως αναφέρεται, ο Moody's κάνει λόγο για «χαμηλές προοπτικές ανάπτυξης» και για «πολιτική αστάθεια», γεγονότα που κατά τον οίκο καθιστούν το χρέος «μη βιώσιμο», ενώ σε ερώτηση για το πότε θα επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές, ο οίκος απέφυγε να απαντήσει αναφέροντας: «Ο Moody's γνωμοδοτεί αποκλειστικά για την βούληση και την ικανότητα μίας κυβέρνησης να αποπληρώσει το χρέος της».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ