Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Καρπ που «τσέπωσε» 857 εκατ. ευρώ από τη Yahoo πουλώντας το δημιούργημά του, Tumblr - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Καρπ που «τσέπωσε» 857 εκατ. ευρώ από τη Yahoo πουλώντας το δημιούργημά του, Tumblr

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Καρπ που «τσέπωσε» 857 εκατ. ευρώ από τη Yahoo πουλώντας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας από τους πιο ευτυχισμένους, αλλά και επιτυχημένους, ανθρώπους στον κόσμο είναι από σήμερα ο Ντέιβιντ Καρπ, δημιουργός του κοινωνικού δικτύου Tumblr, ο οποίος μόλις πούλησε το «παιδί» του στον αμερικανικό κολοσσό Yahoo για 857 εκατομμύρια ευρώ.

Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία μέσω πολλών πρακτορείων ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου από την Κυριακή, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.

Με την εξαγορά του Tumblr, η Yahoo στοχεύει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρωταγωνιστούν το Facebook, το Twitter και το Google+.

Το Tumblr ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007. Ιδρυτής του είναι ο σχεδιαστής ιστοσελίδων Ντέιβιντ Καρπ.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργούν το δικό τους μπλογκ. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.

Ο 26χρονος πλέον Καρπ ήταν μέχρι πρότινος ιδρυτής και Γενικός Διευθυντής του κοινωνικού δικτύου Tumblr, ενώ το 2010 είχε χαρακτηριστεί από το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ ως ένας από τους 35 μεγαλύτερους καινοτόμους ηλικίας κάτω των 35 στον κόσμο.

Ο Καρπ ξεκίνησε να ασχολείται «επαγγελματικά» με το Διαδίκτυο στα 14 του συνεργαζόμενος με τα Federation Studios που φτιάχνουν animations και όταν ο επιχειρηματίας Τζον Μαλόνεϊ, που είχε ένα φόρουμ για γονείς, το Urban Baby, ζητούσε τεχνική βοήθεια, ο Καρπ δέχθηκε την πρόταση και κατασκεύασε εκ νέου την ιστοσελίδα του.

Στα 20 του, όταν το Urban Baby πωλήθηκε στην εταιρεία CNET, χρησιμοποίησε τα χρήματα που απέκτησε από τις μετοχές που κατείχε για να δημιουργήσει τη δική του συμβουλευτική εταιρεία για software, ενώ το ενδιαφέρον του για blogs τον οδήγησε στο να κατασκευάσει, το 2007 το Dadiville, το οποίο μόλις στις δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας του είχε συγκεντρώσει πάνω από 75.000 χρήστες.

Τον Οκτώβριο του 2007 έκλεισε την συμβουλευτική εταιρεία για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το Davdivill το οποίο μετονόμασε σε Tumblr που είχε αρχίσει να παίρνει μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ και πούλησε το 25% της εταιρείας σε ένα γκρουπ μικρών επενδυτών.

Από τις 19 Μαΐου, το Tumblr, φιλοξενεί περισσότερα από 108 εκατομμύρια blogs, ενώ ο Ντέιβιντ Καρπ είναι πολυεκατομμυριούχος έχοντας εισπράξει 857 εκατομμύρια ευρώ από την Yahoo.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ