Ανοίγει το TAXISNET -Οι αλλαγές στην υποβολή και συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων - iefimerida.gr

Ανοίγει το TAXISNET -Οι αλλαγές στην υποβολή και συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

Ανοίγει το TAXISNET -Οι αλλαγές στην υποβολή και συμπλήρωση των φορολογικών δηλώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική «πύλη» του Τaxisnet για να υποδεχθεί περίπου 6 εκατ. φορολογικές δηλώσεις. Φέτος, όλοι ανεξαιρέτως οι φορολογούμενοι καλούνται να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Οπως αναφέρει και η Ημερησία όμως η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να προκαλέσει ταλαιπωρία για περίπου ένα εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθουν στην Εφορία για να παραλάβουν «κλειδαρίθμους» προκειμένου να μπορέσουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθούν σε λογιστή, θα πρέπει όμως να καταβάλλουν το αντίτιμο των 40 - 50 ευρώ.

Οι αλλαγές στην υποβολή και συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων

  • Η ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική  από όλους τους φορολογούμενους
  • Η υποβολή δήλωσης είναι υποχρεωτική από όλους τους φορολογούμενους που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους με εξαίρεση τα προστατευόμενα τέκνα.
  • Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις για 640.000 δημοσίους υπαλλήλους, 440.000 συνταξιούχους του Δημοσίου και πολλούς ακόμη συνταξιούχους διαφόρων ασφαλιστικών ταμείων. Θα είναι προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τις αποδοχές και τους παρακρα-τηθέντες φόρους του έτους 2012
  • Οι φορολογούμενοι συνταξιούχοι, αλλά και νέοι άνω των 18 ετών που θα υποβάλουν για πρώτη φορά φέτος ηλεκτρονικά φορολογική δήλωση θα πρέπει υποχρεωτικά να προσέλθουν στην εφορία για να παραλάβουν κλειδάριθμο.
  • Βεβαίωση από την τράπεζα θα πρέπει να ζητήσουν όλοι όσοι έχουν καταθέσεις για να δηλώσουν τους τόκους.
  • Στις 30 Ιουνίου 2013 λήγει κανονικά η προθεσμία για την ηλεκτρο-νική υποβολή των δηλώσεων χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ