Περιζήτητος στο εξωτερικό: 13 άδειες σε 11 μήνες ζήτησε από τη Βουλή ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Περιζήτητος στο εξωτερικό: 13 άδειες σε 11 μήνες ζήτησε από τη Βουλή ο Παπανδρέου

Περιζήτητος στο εξωτερικό: 13 άδειες σε 11 μήνες ζήτησε από τη Βουλή ο Παπανδρέο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σπάει τα... ρεκόρ παραμονής στο εξωτερικό ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ηδη ο κ. Παπανδρέου έχει καταθέσει 13 σχετικά αιτήματα αδειών στη Βουλή, στο σύνολο των 11 μηνών λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε την εβδομάδα που πέρασε: για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε άδεια απουσίας από τη Βουλή για ταξίδι στο εξωτερικό. Το αίτημα της άδειας διάβαζε ο προεδρεύων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μόλις ο κ. Γρηγοράκος τελείωσε την ανάγνωση, από την πλειονότητα των βουλευτών άρχιζαν τα πονηρά χαμόγελα και τα χαμηλόφωνα σχόλια. Από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής όμως οι βουλευτές του κόμματος άρχισαν να φωνάζουν «πάλι άδεια θέλει αυτός; Θα μείνει ποτέ στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν να δίνει η Βουλή άδειες στον πρωθυπουργό που κατέστρεψε τη χώρα;»

Ο κ. Γρηγοράκος τα «πήρε» με τη συμπεριφορά των Χρυσαυγιτών και τους έκοψε τη φόρα. «Αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη να πάρει τον λόγο και να την πει, και όχι να μουρμουρίζει από κάτω για να τον παίζουν τα κανάλια».

Ερωτήματα για μισθοδοσία, ημέρες αδειών

Οπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία», στις τελευταίες αιτήσεις του για άδεια στο εξωτερικό, ο κ. Παπανδρέου δεν ζητά συγκεκριμένο αριθμό ημερών (όπως επιβάλλει ο κανονισμός) αλλά απλώς ενημερώνει ότι φεύγει.

Ταυτόχρονα τίθεται ένα ζήτημα για τη μισθοδοσία του: ο ίδιος έχει ζητήσει να μην του καταβάλλεται η αποζημίωση όταν απουσιάζει στο εξωτερικό, ωστόσο τα εκκαθαριστικά των βουλευτών δεν δημοσιεύονται, επομένως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται σε αυτό το θέμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ