Από το Grexit στο success story... made in Greece! Οι επενδυτές ψηφίζουν Ελλάδα - iefimerida.gr

Από το Grexit στο success story... made in Greece! Οι επενδυτές ψηφίζουν Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι ίσως η πρώτη φορά από την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη που είναι σερ θέση να παίξει ένα ευρωπαϊκό «success story» με την απόλυτη ευλογία της διεθνούς πολιτικοοικονομικής κοινότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ απο την εφημερίδα το «Έθνος της Κυριακής» , οι ίδιοι επενδυτές που πόνταραν στην καταστροφή της χώρας και την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ συνωστίζονται να λάβουν θέσεις για το success story... made in Greece προεξοφλώντας ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας, δημιουργώντας έτσι αυτοτροφοδοτούμενη θετική επιρροή στις οικονομικές εξελίξεις.

Η πολιτικοοικονομική σταθερότητα, η συνέπεια της κυβέρνησης στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος, η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για επενδύσεις στη χώρα και για τη συμμετοχή τους στις αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών, αλλά και η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, οδήγησαν σε μείωση κατά 400 μονάδες των spreads των τραπεζών, που φανερώνει τη σταδιακή ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών. Ταυτόχρονα δημιουργήσει την προσδοκία ότι η χώρα θα επιτύχει τους τελικούς της στόχους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ