Στην Κίνα, τη 2η οικονομία του κόσμου, ένας 24χρονος πέθανε από την υπερβολική εργασία [εικόνα] - iefimerida.gr

Στην Κίνα, τη 2η οικονομία του κόσμου, ένας 24χρονος πέθανε από την υπερβολική εργασία [εικόνα]

Στην Κίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λι Γιουάν άθελά του έγινε το πρόσωπο των ημερών στην Κίνα, όπου βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς ο τραγικός του θάνατος που προήλθε από περισσότερες από 13 ώρες καθημερινής εργασίας, χωρίς ρεπό ή Σαββατοκύριακα, έφερε ξανά στο προσκήνιο τα «κρυφά» ζητήματα μιας οικονομίας και μιας αγοράς εργασίας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής και αποδοτικής με κάθε κόστος.

Ο 24χρονος Κινέζος δεν ήταν χαμηλόμισθος εργάτης σε κάποιο εργοστάσιο, όπου οι θάνατοι από τις άθλιες και εξαντλητικές συνθήκες εργασίας είναι συνηθισμένοι στη χώρα κολοσσό της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά νεόκοπος υπάλληλος σε μια μεγάλη διαφημιστική εταιρεία, την Ogilvy & Mather, με έδρα το Πεκίνο και είχε προσληφθεί μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του.

Οπως αναφέρουν οι Beijing Times, ο Λι έδειχνε χαρούμενος για τη θέση εργασίας παρά τις απαιτητικές ώρες και δεν παραπονιόταν για το εξαντλητικό ωράριο, καθώς, επί ένα μήνα εργαζόταν καθημερινά από τις 11 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και μερικές φορές ακόμη περισσότερο.

Το τραγικό αποτέλεσμα ήταν η καρδιά του 24χρονου να μην αντέξει και να τον βρουν οι συνάδελφοί του στο γραφείο νεκρό, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Η εταιρεία από την πλευρά της επιβεβαίωσε το θάνατο του νεαρού αμφισβητώντας την αιτία του θανάτου του μέσω... twitter υποστηρίζοντας ότι ο Λι ενδεχομένως να αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας χωρίς να τα γνωρίζει και τονίζοντας ότι δεν πέθανε από την πολλή δουλειά.

Παρά τις αιτιάσεις της εταιρείας η τραγωδία αυτή έρχεται να προστεθεί στους εκατοντάδες θανάτους από υπερβολική εργασία σε αυτή τη χώρα, αλλά και παγκοσμίως, ενώ στην Ιαπωνία έχουν ήδη βρει και ξεχωριστή λέξη για το φαινόμενο που το αποκαλούν «karoshi», τουτέστιν, «θάνατος από την πολλή δουλειά».

Υπολογίζεται ότι ετησίως χάνουν της ζωή τους από στρες που προκαλείται από φόρτο εργασίας τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι, ενώ τα κύρια συμπτώματα είναι αϋπνία, ανορεξία και πόνοι στην κοιλιακή χώρα.

Στην Κίνα, τη 2η οικονομία του κόσμου, ένας 24χρονος πέθανε από την υπερβολική εργασία [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ