Βορίδης: «Εκτροφέας της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ» - iefimerida.gr

Βορίδης: «Εκτροφέας της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάληψη ευθυνών από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το επεισόδιο που συνέβη το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, όπου ο Γιώργος Πάντζας φώναξε προς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής «Χάιλ Χίτλερ», ζήτησε ο Μάκης Βορίδης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ «να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να μοιράζει πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης. Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού».

«Υπάρχουν φαινόμενα θλιβερά. Το πρωί ο Τσίπρας έκανε ερώτηση για τον αντιρατσιστικό νόμο. Ακούστε τι υπαινίχθηκε. Οτι ο κ. Κεφαλογιάννης δεν ψήφισε την άρση ασυλίας του κ. Κασιδιάρη. Πως εγώ έχω τη γνωστή ακροδεξιά προϊστορία. Αρα -αναρωτιέται ο Τσίπρας- τι νόημα έχει η συνεννόηση; Είναι αυτό δημοκρατικό τόξο; Αμφισβητείτε τη δημοκρατικότητα της ΝΔ; Αμφισβητείτε τη δημοκρατικότητα της κυβέρνησης;» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Παράλληλα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι «συζητάμε για τα απαράδεκτα φαινόμενα, αλλά έχουμε ζήσει εδώ μέσα τις ύβρεις που μας ανεβάζουν δοσίλογους και προδότες» και σημείωσε πως έχουν υπάρξει αναφορές στο Κοινοβούλιο ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ναζί.

«Το πρωτοσέλιδο της ''Αυγής'' αναφέρει πως είναι επιστρατευμένοι στην ακροδεξιά. Αντιλαμβάνεστε τι κάνετε; Αντιλαμβάνεστε ποιος εκτρέφει τα φασιστικά φαινόμενα; Η πολιτική απονομιμοποίηση και ο λαϊκισμός είναι ο προάγγελος του εξτρεμισμού. Να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να αντιληφθείτε ότι δεν μοιράζετε πιστοποιητικά δημοκρατικής νομιμοποίησης» συμπλήρωσε.

Ο κ. Βορίδης συμπλήρωσε πως «η ΝΔ είναι περήφανη για την πολιτική της παράδοση. Είναι το μεγαλύτερο κόμμα στη χώρα, είναι το κόμμα που επανέφερε τη δημοκρατία», ενώ απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση σημείωσε: «Δεν θέλουμε να συμφωνείτε μαζί μας. Αλλά οδηγεί στο συνολικό χαμό αυτό που κάνετε. Αποφασίστε με ποια μεριά θέλετε να είστε. Το Κοινοβούλιο πρέπει να λειτουργεί. Υπάρχει πολλές φορές κακώς νοούμενη ανοχή στο ύψος των εκφράσεων και της κοινοβουλευτικής αντιπαράθεσης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ