Ποια είναι τα πέντε από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια είναι τα πέντε από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επικίνδυνα προϊόντα καθημερινής χρήσης όπως παιχνίδια, κοσμήματα , κούκλες και παπούτσια τα οποία διαθέτουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο εντόπισε το RAPEX, το οποίο είναι ένα μέσο ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Κομισιόν, το οποίο επιτρέπει να περιοριστεί ή να εμποδιστεί η διάδοση των επικίνδυνων προϊόντων, με το 40% να είναι από την Κίνα

Τα προϊόντα αυτά, είναι ηλεκτρικές συσκευές που προκαλούν ηλεκτροπληξία, μπλουζάκια βαμμένα με δηλητηριώδη χημικά, παιδικά παιγνίδια ελαττωματικά και επικίνδυνα, ακόμα και γυαλιά ηλίου που όχι μόνο δεν προστατεύουν τα μάτια από τον ήλιο, αλλά αντίθετα προσβάλλουν την όραση, αναφέρει η Deutsche Welle, η οποία επικαλείται την έκθεση του RAPEX που αναφέρει ότι το 2012 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 2.300 προϊόντα, αριθμός αισθητά αυξημένος από τον αντίστοιχο του 2011.

Αυτά είναι πέντε από τα πιο επικίνδυνα προϊόντα που κυκλοφορούν στην ΕΕ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της RAPEX:

  • Σκουλαρίκια και κολιέ με κινεζικής προέλευσης μάρκας (Spirit Items): Τα προϊόντα αυτά έχουν μεγάλο ρίσκο για την υγεία, καθώς η συγκέντρωση στο χημικό στοιχείο κάδμιο το οποίο ξεπερνά το όριο του 0,01% που πρέπει να έχει το μέταλλο, αγγίζοντας ποσοστά μέχρι και 89% (στον σταυρό).
  • Σφυρίχτρες για πάρτι μάρκας Grafix κινεζικής προέλευσης: Οι εν λόγω σφυρίχτρες είναι επικίνδυνες για πνιγμό, καθώς μικρά κομμάτια τα οποία εύκολα αφαιρούνται και μπορεί να κολλήσουν στο εσωτερικό της στοματικής κοιλότητας μικρών παιδιών.
  • Μπάλα για μικρά παιδιά, μάρκας Wonderworld με προέλευση από την Ταϊλάνδη: Και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος πνιγμού, καθώς τα μικρά ξύλινα εξαρτήματα μπορεί να αποκολληθούν με αποτέλεσμα και κάποιο μικρό παιδί να τα καταπιεί. Εχει ήδη σημειωθεί ένα περιστατικό.
  • Κούκλα μάρκας XIE TAI από το Χόνγκ Κόνγκ: Το παιχνίδι, εμφανίζει μεγάλη συγκέντρωση ποσοστού 27% στο κεφάλι της κούκλας, σε αντίθεση με τους κανονισμούς
  • Αεροβόλο μάρκας Cigioki: Το συγκεκριμένο αεροβόλο, παρουσιάζει τον κίνδυνο τραυματισμού, καθώς τα επίπεδα της ταχύτητας με την οποία φεύγει η σφαίρα, είναι πάνω από τα επιτρεπτά.

Ηδη οι εταιρείας έχουν πάρει μέτρα για την απόσυρση τους, ενώ το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν κανένα από τα εν λόγω προϊόντα δεν πληρούσε τις προδιαγραφές, αναφέρει το RAPEX στου οποίου την τελευταία έκθεση 4 στα δέκα προϊόντα έχουν εισαχθεί από την Κίνα

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ