Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα για τους μαθητές στις πανελλαδικές - iefimerida.gr

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα για τους μαθητές στις πανελλαδικές

Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα για τους μαθητές στις πανελλαδικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μια εβδομάδα συνεχούς έντασης ανάμεσα στους καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας, που κατέληξε στην επιστράτευση των πρώτων από την κυβέρνηση, όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Οι περίπου 110.000 υποψήφιοι θα βρεθούν το πρωί στα εξεταστικά κέντρα προκειμένου να διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, γενικής παιδείας, ενώ τη Δευτέρα θα εξεταστούν στα μαθήματα γενικής παιδείας: Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.

Δεν απεργούν οι καθηγητές

Μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή οι εκπρόσωποι των καθηγητών να αναζητούσαν τρόπους να «σπάσουν» την επιστράτευση, αλλά έκαναν πίσω, καθώς εκτίμησαν πως οποιαδήποτε συνέχιση της διαμάχης με την κυβέρνηση θα έθετε εναντίον τους και την κοινή γνώμη.

Ετσι, έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών Ενώσεων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε συνδυασμό και με την αδιάλλακτη στάση του υπουργού Παιδείας που τόνισε σε όλους τους τόνους πως οι εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά, αποφασίστηκε η αναστολή των κινητοποιήσεων.

Αγνωστος ο αριθμός των εισακτέων

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα αρχίσουν με ένα «κενό», αυτό του αριθμού των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ