Open Walk Athens: Ανακαλύψτε μια άγνωστη Αθήνα - iefimerida.gr

Open Walk Athens: Ανακαλύψτε μια άγνωστη Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το atenistas OpenWalkAthens (OWA) είναι ένας ανοιχτός περίπατος που καλεί Αθηναίους να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της πόλης και των ανθρώπων της. Ο πρώτος περίπατος αφορά σε σπάνια επαγγέλματα και βιοτεχνίες που αντέχουν μέχρι και σήμερα με σκοπό την ανάδειξή τους και ενημέρωση των Αθηναίων για την ιστορικότητα γειτονιών του κέντρου.

Πως γίνεται:
Απλό. Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι στα μαγαζιά/και βιοτεχνίες που θα είναι ανοικτά ειδικά για την περίσταση και θα παρουσιάζουν κομμάτι της τέχνης τους.

Σημείο εκκίνησης:
Σήμείο 1: Κατάστημα ΦΕΛΙΖΟΛ, Άνθιμου Γαζή 9, Στοά Καρύτση (Όπισθεν Παλιάς Βουλής)

Πότε: Μαΐου 11.00- 16.00 Την Κυριακή 19

Περιγραφή σημείων: Ένας τσιγκογράφος δείχνει πώς γίνεται χάραξη σε ατσάλι και φωτοχάραξη σε ασήμι. Μοναδικά αντικείμενα λόγω των ελαχίστων αντιτύπων. Τι χρειάζεται για να ραφτεί ένα ρούχο; Τα γάντια φιγούρας, τί είναι; Κιπούρ γαλλικές δαντέλες, τσατσάρες από γαλόλιθο, μανικετόκουμπα και άλλα είδη ραπτικής μιας άλλης εποχής θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει ο περιπατητής.

Επίσης και το πλέξιμο παρόν με μια επίδειξη στο ιστορικό κατάστημα του Σακαλάκ. Αξιώτης τεχνίτης θα ενημερώσει για τη σιδηρουργική τεχνική στο καμίνι και πως φτιάχνονταν παλιά τα σιδερένια αντικείμενα. Ξυλόγλυπτες πινακίδες, απαιτητικές και δύσκολες στην δημιουργία τους, θα παρουσιάστούν από έναν έμπειρο τεχνή. Πως φτιάχνονται τα δερμάτινα χειροποίητα παπούτσια για χορό, από μπαλέτο μέχρι κλακέτες, καθώς και καθημερινής χρήσης.

Και τέλος στις 16.00 μια OWA γιορτή στο δισκάδικο Κasseta, στην Στοά Σοφοκλέους 5.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ