Κατάδυση στο ναυάγιο του Βρετανικού - iefimerida.gr

Κατάδυση στο ναυάγιο του Βρετανικού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθεί τον Αύγουστο, ο συνιδρυτής της Microsoft, Πολ Άλεν, προκειμένου με το βαθυσκάφος «Οκτάπους» να καταδυθεί στο ναυάγιο του «Βρετανικού», που βρίσκεται έξω από τον όρμο του Οτζιά.

Ο Πολ Άλεν ζήτησε, μέσω της εταιρείας Βρετανικός ΑΕ, η οποία είναι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ναυαγίου, άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων, ώστε να μπορέσει να δει από κοντά και να εξερευνήσει το θρυλικό πλοίο. Όμως, η αρμόδια εφορία ενάλιων αρχαιοτήτων ζήτησε τη γνωμοδότηση του υπουργείου Εξωτερικών και έτσι αναβλήθηκε η εξέταση του αιτήματος για την επόμενη εβδομάδα.

Το «αδελφάκι» του Τιτανικού, το εντυπωσιακό υπερωκεάνιο «Βρετανικός» βρίσκεται στον βυθό της νήσου Κέα από το 1916.

Τα χρόνια εκείνα λειτουργούσε ως πλωτό νοσοκομείο, είχε μήκος 269 μέτρα και εκτόπισμα 58.500 τόνων. Κατασκευάστηκε το 1911 στα ναυπηγεία Harland & Wolff Inc του Μπέλφαστ, έναν χρόνο μετά την έναρξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου επιτάχθηκε και μετασκευάστηκε σε νοσοκομειακό πλοίο κατάλληλο να μεταφέρει 3.309 τραυματίες.

Στο έκτο του ταξίδι χτυπήθηκε -πιθανότατα- από γερμανική νάρκη με αποτέλεσμα να βυθιστεί μέσα σε 55 λεπτά παρασύροντας στον βυθό 30 άτομα. Κατάφεραν να γλιτώσουν σε σωστικές λέμβους 1.036.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ