Eντεκα σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα από το LIFE [εικόνες] - iefimerida.gr

Eντεκα σπάνια φωτογραφικά στιγμιότυπα των μεγαλύτερων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα από το LIFE [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχει πάντοτε εξαιρετικό ενδιαφέρον να βλέπει κανείς τα πρόσωπα των δημιουργών που ευθύνονται για ορισμένα από τα αριστουργήματα του 20ου αιώνα: η έκφραση του προσώπου, το βλέμμα, η προσήλωση, το ύφος... Σπάνιες στιγμές έμπνευσης βγαλμένες από την καθημερινότητα σημαντικών φυσιογνωμιών της ιστορίας του πολιτισμού μας.

Εδώ, το LIFE.com παρουσιάζει μία σειρά από πορτρέτα καλλιτεχνών που φαντάστηκαν εκ νέου και επαναπροσδιόρισαν τους τρόπους με τους οποίους βλέπουμε τον κόσμο, μέσα από τον έμπλεο ζυμώσεων και πολυτάραχο 20ου αιώνα.

Παράλληλα, τα εν λόγω πορτρέτα είναι και μία καλή ευκαιρία να μπει κανείς από νωρίς στο κλίμα της μεγαλύτερης φουάρ τέχνης στη χώρα μας που ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κλειστό γήπεδο του Τάε κβον ντο του Φαλήρου και θα διαρκέσει μέχρι τις 19 Μαΐου.

Η 18η Art Athina θα συνοδεύεται από ένα αξιόλογο πρόγραμμα VIP και από παράλληλες εκδηλώσεις, όπως στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις και εκθέσεις νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η Μαρίνα Φωκίδη επιμελείται τα Symposia και καλεί για ομιλίες διεθνείς προσωπικότητες από τον εικαστικό χώρο, όπως ο Μεξικανός Χουάν Καϊτάν, επιμελητής της Μπιενάλε Βερολίνου 2014, η Αλια Σέπτι, καλλιτεχνική διευθύντρια της Μπιενάλε Μαρακές 2013, η Φούλια Ερντέμσι, επιμελήτρια της Μπιενάλε Κωνσταντινούπολης 2013, και άλλοι, με σκοπό να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους αλλά και να βοηθήσουν την ελληνική τέχνη ανακαλύπτοντας, ίσως, κάποιους καλλιτέχνες τους οποίους θα μπορούσαν να προωθήσουν στις διεθνείς διοργανώσεις του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ