Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol - iefimerida.gr

Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol

Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Mercedes S-Class είναι εδώ και δεκαετίες το μοντέλο που κυριαρχεί στην κατηγορία πολυτελείας παγκοσμίως και η νέα της γενιά που μόλις παρουσιάστηκε επίσημα δεν θα αποτελεί την εξαίρεση σε αυτόν τον μακροχρόνιο κανόνα.

Σε σχέση με την προκάτοχό της είναι λίγο πιο μεγάλη (κατά 40 χιλιοστά) και πιο σοβαρή σχεδιαστικά, μιας και στοιχεία όπως τα φουσκωμένα φτερά εδώ έχουν παραλειφθεί. Αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι η ύπαρξη δύο εκδόσεων, της κανονικής και της Long, με το μεγαλύτερο μεταξόνιο.

Λόγω του ειδικού βάρους των αναπτυσσόμενων αγορών όπως η Κίνα, όπου το μήκος μετράει, δόθηκε μεγαλύτερη βάρος κατά την εξέλιξη της νέας S-Class στην έκδοση Long της. Έτσι έχει 5 συνολικά διαμορφώσεις του πίσω μέρους της, καθώς και 14 προγράμματα μασάζ, αυτού με την τεχνική hot stone να συμπεριλαμβάνεται. Παράλληλα χάρη στα τραπεζάκια, τις παροχές για Laptop και τη διασύνδεση με το internet η νέα S-Class μπορεί να μετατραπεί σε κινητό γραφείο.

Στη νέα top Mercedes ο οδηγός έχει μπροστά του δύο μεγάλες οθόνες, με την αριστερή να αντικαθιστά το συμβατικό πίνακα οργάνων και τη δεξιά να είναι ο τρόπος ελέγχου και επικοινωνίας με όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου. Από κει και πέρα η αίσθηση πολυτέλειας είναι διάχυτη παντού και εξασφαλίζεται και από τα πολυάριθμα συστήματα άνεσης και ασφάλειας με τα οποία μπορεί να εξοπλιστεί η ναυαρχίδα της Mercedes. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και ενεργή πνευματική ανάρτηση που προσαρμόζεται στην κατάσταση του δρόμου.

Η γκάμα στην αρχή θα αποτελείται από την S350 Blue Tec, με κινητήρα diesel 3.000 κυβικών και 258 ίππων, την S500, με έναν V8 5.000 κυβικών και 455 ίππων, την υβριδική S300 Blue-Tec Hybrid με κινητήρα πετρελαίου 2.143 κυβικών, 204 ίππων και μέση κατανάλωση μόλις 4,4 και την S400 Hybrid με κινητήρα βενζίνης 3,5 λίτρων, 306 ίππων και μέση κατανάλωση 6,6 λίτρων.

Οι τιμές της νέας Mercedes S-Class των τουλάχιστον 5,25 μέτρων θα ξεκινούν στη Γερμανία από τις 80.000 ευρώ, με τη Long να είναι από 3.000 έως 5.500 ευρώ πιο ακριβή. Στην Ελλάδα υπολογίστε εξαψήφιο νούμερο για αρχή.

Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 0
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 1
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 2
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 3
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 4
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 5
Mercedes S-Class: Η νέα γενιά του πιο παραδοσιακού status symbol | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ