Νέα σπατάλη 1,6 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ- Αγόραζαν υλικά σε διπλάσια τιμή - iefimerida.gr

Νέα σπατάλη 1,6 εκατ. ευρώ στο ΕΣΥ- Αγόραζαν υλικά σε διπλάσια τιμή

Νέα σπατάλη 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκάνδαλο με υπερκοστολογήσεις ιατρικών υλικών σε δημόσια νοσοκομεία, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ΕΣΥ πληρώνει με «καπέλο» υλικά που χρησιμοποιούνται για οφθαλμολογικές επεμβάσεις και εκτιμάται ότι επιβαρύνεται ετησίως με 1,6 εκατ. ευρώ.

Το θέμα προέκυψε με την προμήθεια ενδοφακών έπειτα από διαγωνισμό που διενήργησε τον Σεπτέμβριο η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, όπως αναφέρει το Εθνος. Ο διαγωνισμός είχε «μπλοκαριστεί» έως τον Απρίλιο λόγω νομικών κωλυμάτων και προσφυγών από εταιρείες που συμμετείχαν, ενώ λίγους μήνες αργότερα το Ελεγκτικό Συνέδριο τον χαρακτήρισε μη αποδεκτό.

Ωστόσο, τον Ιούνιο του 2012, η διοίκηση της ΕΠΥ προσέφυγε κατά της απόφασης του Ελεγκτικού συνεδρίου και εν τέλει ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε, αλλά στα δυόμισι χρόνια που πέρασαν, οι τιμές των ενδοφακών έχουν μειωθεί περίπου στο μισό, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται το ΕΣΥ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ