Καινοτόμο βιοκλιματικό σχολείο στην Κρήτη εντυπωσιάζει τα ξένα μέσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Καινοτόμο βιοκλιματικό σχολείο στην Κρήτη εντυπωσιάζει τα ξένα μέσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο ευρωπαϊκό καινοτόμο βιοκλιματικό σχολείο που σχεδίασε η ομάδα Βρετανών αρχιτεκτόνων Kamvari, στο Ηράκλειο τις Κρήτης, έχει σκοπό να φέρει τους μικρούς μαθητές σε επαφή με τη φύση, ενώ πρόσφατα τράβηξε την προσοχή και των ξένων μέσων.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο του Inhabitat, σύμφωνα με το σχέδιο, το σχολείο εκτείνεται σε πανέμορφα τοπία, φυτεμένους κήπους, χόρτα, και λίμνες. Καλύπτει μία έκταση περίπου 60 μέτρων και η εξελιγμένη σύγχρονη δομή του είναι επενδεδυμένη με αλγοριθμικά τοποθετημένες περσίδες που πλημμυρίζουν το εσωτερικό με φυσικό φωτισμό και καθαρό αέρα.

Το κτίριο υψώνεται περίπου 4 μέτρα πάνω από το έδαφος δημιουργώντας ένα προαύλιο για τους μαθητές από κάτω, ενώ το σημείο κάτω από το κτίριο μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως υπαίθρια τάξη παντός καιρού.

Τα τμήματα της αυλής χωρίζονται σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων ενός εκπαιδευτικού κήπου, μιας παιδικής χαράς, μιας λίμνης, και μιας σειράς από μαθηματικούς γρίφους που τραβούν την προσοχή των μικρών μαθητών.

Ταυτόχρονα, στο εσωτερικό του σχολείου, οι κοινόχρηστοι χώροι του προσφέρουν χώρο για κοινωνικοποίηση, προγραμματισμό, παιχνίδι και εργαστήρια. Οι αίθουσες διαθέτουν επίσης χώρους καθιστικού με έπιπλα, τοίχους αναρρίχησης, και άλλα σημεία πολλαπλών χρήσεων για τους μαθητές.

Επίσης, οι καμπυλόγραμμοι τοίχοι είναι κομψοί αλλά και λειτουργικοί, αφού δημιουργούν έναν φουτουριστικό χώρο, εξασφαλίζοντας παράλληλα στους εκπαιδευτικούς ορατότητα από τον ένα όροφο στον επόμενο.

Το Βιοκλιματικό σχολείο της Κρήτης είναι φουτουριστικό καταφύγιο μάθησης και σχεδιάστηκε στα πλαίσια του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας 2012

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ