Νέο ρεκόρ 21 μηνών στο Χρηματιστήριο - iefimerida.gr

Νέο ρεκόρ 21 μηνών στο Χρηματιστήριο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H μεγάλη είδηση ήρθε χθες στις 19:00 ώρα Ελλάδας. Ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch προχώρησε σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα και άλλαξε τις προοπτικές της σε σταθερές από αρνητικές που ήταν μέχρι πρότινος. Η είδηση έχει μεγάλη αξία για τον τραπεζικό κλάδο καθώς μετά την αναβάθμιση της χώρας έρχεται και η δική τους σειρά, έλεγαν αναλυτές.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο θα βγει πιο ενισχυμένο από την εξέλιξη αυτή.

Στη συνεδρίαση της Τρίτης οι αγοραστές κινήθηκαν σε πολλές κατευθύνσεις.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε 0,77% στις 1073,47 μονάδες με τις μετοχές των τραπεζών να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενισχύοντας τις τιμές.

Η Eurobank ανέβηκε 21,05% , η Τράπεζα Πειραιώς ενισχύθηκε 9,23% η Εθνική Τράπεζα 2,65%.Αντίθετα η μετοχή της Alpha Bank σημείωσε πτώση κατά 5,14%. Τα ξένα κερδοσκοπικά Fund είχαν έντονη δραστηριότητα στην ελληνική αγορά.

Η μετοχή της MIG ενισχύθηκε 14,24% , του ΟΤΕ ανέβηκε 2,54% , τα ΕΛΠΕ είχαν άνοδο 1,98% η Σωληνουργία Κορίνθου με κέρδη 1,66%. Μεταξύ των μετοχών που έδωσαν ώθηση στην αγορά ήταν και η μετοχή της Coca - Cola που ανέβηκε 0,29% στα 20,56 ευρώ.

Ο συνολικός τζίρος ανήλθε στα 108 εκατ ευρώ δίνοντας την ευκαιρία σε επενδυτές αν αγοράσουν και να πουλήσουν μετοχές.

Στο σύνολο της αγοράς με κέρδη έκλεισαν 87 μετοχές , 65 με ζημιές και 117 παρέμειναν αμετάβλητες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ