Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ποδήλατο είναι μια τάση που κερδίζει συνεχώς οπαδούς ακόμα και σε μεγαλουπόλεις όπως είναι η χαοτική Αθήνα ή η πολύβουη Νέα Υόρκη που σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού ποδηλάτων για τους κατοίκους της.

Οσο οι φίλοι της μετακίνησης με ποδήλατο αυξάνονται, τόσο προοδεύει κι ο σχεδιασμός των δίκυκλων μέσων μεταφοράς. Το βιβλίο Velo: Second Gear περιέχει ορισμένα από τα πλέον καλαίσθητα, αλλά και πρωτοποριακά ποδήλατα που κυκλοφορούν στον κόσμο.

La Boriosa

Ο Ιταλός σχεδιαστής Biascange Cicli κατασκευάζει fix ποδήλατα από χρησιμοποιημένα ή καινούρια vintage υλικά και το αποτέλεσμα όπως βλέπετε είναι υπέροχο.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Universal Bike

Το ποδήλατο αυτό κατασκευάστηκε το 2011 από τον Μανουέλ Σάεθ και διαθέτει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από δύο παράλληλους συνεχείς βρόχους, γεγονός που επιτρέπει στους αναβάτες να προσαρμόσουν τη θέση οδήγησης από πιο χαλαρή σε πιο επιθετική.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 1

36 Volt

Eνα ηλεκτρονικό ποδήλατο της γερμανικής φίρμας Electrolyte με χειροποίητο ελαφρύ σκελετό φτιαγμένο από αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα. Η αφαιρούμενη μπαταρία που δίνει ενέργεια σε έναν μηχανισμό 250 watt. Δίχως την μπαταρία το 36 Volt είναι ένα κανονικό φιξάκι.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Electronic bike

Εκ πρώτης όψεως μοιάζει με ένα κανονικό, στα όρια του ρετρό ποδήλατο. Δεν είναι, όμως. Ο Γερμανός σχεδιαστής Χαντί Τεχεράνι βρήκε τρόπο να τοποθετήσει τον επαναφορτιζόμενο συσσωρευτή μπαταρίας στο αφαιρούμενο τσαντάκι του τιμονιού. Ενσωμάτωσε, επίσης, ένα ταχύμετρο και ένα iPhone για πλοήγηση, ενώ... έκρυψε τον μηχανισμό που μέσα από το μπροστινό πιρούνι καταλήγει στον τροχό.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Bough Bike

Ενα ξύλινο έργο τέχνης από τον Ολλανδό Γιαν Γκούντεβεγκ. Το μοναδικό το μειονέκτημα είναι η ακριβή του τιμή. Σύντομα, όμως, ο εν λόγω σχεδιαστής σκοπεύει να λανσάρει μια νέα οικονομική σειρά.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 4

764

Υστερεί σε εμφάνιση, κερδίζει σε αεροδυναμική. Το δημιούργημα της γερμανικής Pelagro είναι εμπνευσμένο από μηχανές της Dugatti.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Shape Field Bike

Ποδήλατο αποτέλεσμα της σύμπραξης της αμερικανικής Shape Field Office με τον κατασκευαστή σκελετών και δημιουργό του εργαστηρίου αστικής κίνησης του πανεπιστημίου Καλιφόρνια, Νίκολας Ρίντλ.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Ζ Bike

Βραβευμένο μοντέλο της ιστορικής σουηδικής φίρμας Skeppshult που κατασκευάζει ποδήλατα από το 1911.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 7

Cargo Bike

Ενα κομψό ποδήλατο μεταφοράς αγαθών. Η ειδικά σχεδιασμένη πεντατάχυτη πλατφόρμα φόρτωσης είναι εύκολη στην οδήγηση και έτσι φτιαγμένη που να μην χρειάζεται μπροστινό πιρούνι.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 8

Χ9 Nighthawk

Φουτουριστικό ποδήλατο με όψη... στελθ κατασκευασμένο από τον Σλοβάκο Μπραν Μέρες που σχεδιάζει σκελετούς από ανθρακονήματα και μπαμπού! Για το συγκεκριμένο ποδήλατο, ο Μέρες ψέκασε κερήθρες με ένα ειδικό σύστημα κοπής και έπειτα τις επένδυσε με απανωτές στρώσεις ανθρακονήματος.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 9

Thonet Bentwood Concept

Ο Bentwood, ένας αναγνωρισμένος κατασκευαστής επίπλων ανέθεσε στον Αντι Μάρτιν να σχεδιάσει αυτό το συλλεκτικό αγωνιστικό μοντέλο που συνδυάζει τις αναχρονιστικές μεθόδους του 1930 με την τεχνολογία του 21ου αιώνα. Αυτός είναι και ο λόγος που το συγκεκριμένο κομμάτι είναι απλησίαστο, αφού κοστίζει 70.000 δολάρια.

Ποδήλατα που όσο πάνε ξεχωρίζουν για την ομορφιά και εξελιγμένη τεχνολογία τους [εικόνες] | iefimerida.gr 10
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ