Καλλιέργειες λαχανικών στη μέση της ερήμου χάρη σε νέα πρωτοποριακή μέθοδο [εικόνες] - iefimerida.gr

Καλλιέργειες λαχανικών στη μέση της ερήμου χάρη σε νέα πρωτοποριακή μέθοδο [εικόνες]

Καλλιέργειες λαχανικών στη μέση της ερήμου χάρη σε νέα πρωτοποριακή μέθοδο [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη μέση της ερήμου βρίσκεται η μεγαλύτερη ενυδρειοπονική φάρμα του κόσμου, έκτασης 4.000 τετραγωνικών μέτρων, η οποία παράγει λαχανικά χρησιμοποιώντας μία εναλλακτική μέθοδο καλλιέργειας που δεν απαιτεί τη χρήση χημικών.

Η φάρμα του Ταζμπερ Αλ Μαζρουι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στηρίζεται στη μέθοδο της ενυδρειοπονίας, η οποία πρόκειται για μία εγκατάσταση που αποτελείται από μια κυλινδρική δεξαμενή με εκατοντάδες ψάρια.

Το νερό στο οποίο ζουν τα ψάρια χρησιμοποιείται για την άρδευση και την παροχή θρεπτικών συστατικών στις καλλιέργειες, εξοικονομώντας παράλληλα μεγάλες ποσότητες νερού το οποίο είναι σπάνιο στις άνυδρες περιοχές όπως το Αμπου Νταμπι.

Η φάρμα του Μαζρουι βρίσκεται στην έρημο 20 λεπτά από το Άμπου Ντάμπι και παράγει καρπούζια, μπρόκολα, μαρούλια, μελιτζάνες, λάχανα, αγγούρια, ακόμα και παπάγια, τροφοδοτώντας μεγάλα σουπερ μάρκετς και πολυτελή εστιατόρια.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι τα λαχανικά αυτά είναι 100% βιολογικά και δεν ψεκάζονται με φυτοφάρμακα και παρασιτοκτόνα, ενώ τα ίδια τα φυτά διατηρούν το νερό των ψαριών καθαρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ