Αυτοί είναι οι πρώτοι «μετανάστες κλίματος»- Τα χωριά τους θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι πρώτοι «μετανάστες κλίματος»- Τα χωριά τους θα εξαφανιστούν τα επόμενα χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια νέα ορολογία μπαίνει στο λεξιλόγιό μας αφού πλέον οι «μετανάστες κλίματος» πληθαίνουν λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian ήδη οι πρώτοι, αναχωρούν από 180 χωριά στην Αλάσκα των ΗΠΑ αναγκαστικά καθώς το έδαφος χάνεται από την εισροή υδάτων, κυρίως, από τη θάλασσα ή τις κατολισθήσεις..

Η θερμοκρασία στις συγκεκριμένες περιοχές ανεβαίνει πολύ περισσότερο από το μέσο όρο και τα παγόβουνα που λιώνουν με ταχείς ρυθμούς αλλάζοντας άρδην το τοπίο.

Χιλιάδες κάτοικοι στην Αλάσκα ετοιμάζονται ήδη να εγκαταλείψουν τις εστίες των προγόνων τους αφού χάνεται, κυριολεκτικά, η γη κάτω από τα πόδια τους και να γίνουν οι πρώτοι «Μετανάστες Κλίματος».

Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις όχι μόνο στον Αρκτικό Κύκλο αλλά και στα νησιά του Ειρηνικού και περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας, που πλήττονται από τους μουσώνες.

Σύμφωνα με έρευνες αμερικανικών περιβαλλοντικών οργανώσεων και ινστιτούτων, τα περισσότερα σπίτια, σχολεία και νοσοκομεία σε μία απομακρυσμένη περιοχή 180 χωριών στην Αλάσκα θα βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το 2017 και οργανώνεται ήδη η έγκαιρη απομάκρυνση των κατοίκων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ