Σοκ: Η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή - Περιγράφει κάθε στάδιο της εμπειρίας της στους NYT [σκίτσο] - iefimerida.gr

Σοκ: Η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή - Περιγράφει κάθε στάδιο της εμπειρίας της στους NYT [σκίτσο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε ένα απολύτως ψύχραιμο και χωρίς κορόνες και συναισθηματικές εξάρσεις άρθρο στους Νew York Times, η Αντζελίνα Τζολί αποκαλύπτει πως μόλις ολοκλήρωσε μια τρίμηνη ιατρική διαδικασία που κορυφώθηκε με διπλή μαστεκτομή. Και ναι, κατόρθωσε να το κρατήσει κρυφό από ολόκληρο τον πλανήτη που παρακολουθεί κάθε της κίνηση.

Η διάσημη σταρ, ηθοποιός, σκηνοθέτης, πρέσβειρα περιγράφει τι ακριβώς συνέβη και στέλνει και μήνυμα στήριξης, ελπίδας και αποφασιστικότητας σε όλες τις γυναίκες στον κόσμο. Εξηγεί πως η μητέρα της πάλεψε με τον καρκίνο και πέθανε σε ηλικία 56 ετών και ότι οι γιατροί είπαν στην Τζολί πως και η ίδια έχει πιθανότητες 87% να πάθει καρκίνο του μαστού και 50% πιθανότητα να πάθει καρκίνο των ωοθηκών. Ετσι πήρε τη γενναία απόφαση να μειώσει αυτό το ρίσκο κάνοντας προληπτική διπλή μαστεκτομή. Εξηγεί μάλιστα ότι ξεκίνησε με το στήθος λόγω του αυξημένου κινδύνου.

[Το σκίτσο που συνοδεύει το άρθρο της Τζολί στους Νew York Times, από την Loren Capelli]

Σοκ: Η Αντζελίνα Τζολί έκανε προληπτική διπλή μαστεκτομή - Περιγράφει κάθε στάδιο της εμπειρίας της στους NYT [σκίτσο] | iefimerida.gr 0

Συχνά μιλάμε με τα παιδιά για «τη μαμά της μαμάς» και δεν ξέρω πως να τους εξηγήσω γιατί αυτή η ασθένεια μας τη στέρησε, γράφει μεταξύ άλλων στο άρθρο εισάγοντας το κοινό στο μυαλό της και στη δύναμη που άντλησε για να πάρει την απόφαση να προχωρήσει στη διπλή μαστεκτομή. Στις 27 Απριλιου είχε ολοκληρώσει την τρίμηνη διαδικασία που κορυφώθηκε με την παστεκτομή.«Γράφω γιατί θέλω όλες οι γυναίκες να μάθουν κάτι από την εμπειρία μου. Ο καρκίνος είναι μια λέξη που προκαλεί φόβο στις καρδιές των ανθρώπων, σε κάνει να ασθάνεσαι ανήμπορος. Ομως σήμερα μπορείς μέσω μιας εξέτασης αίματος να δεις αν έχεις αυξημένη επικινδυνότητα να νοσήσεις από καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών και να κάνει ότι μπορείς για να το ανατρέψεις».

Στις 2 Φεβρουαρίου ξεκίνησε τη διαδικασία μέσω μιας επέμβασης που ονομάζεται «καθυστέρηση θηλής»: αποκλείει την ασθένεια από τους αδένες του στήθους πίσω από τη θηλή και φέρενει έξτρα ποσότητα αίματος στην περιοχή. Αυτό είναι επίπονο και προκαλεί μελανιές, αλλά αυξάνει τις πιθανότητες να σωθεί η θηλή. «Δυο εβδομάδες μετά έκανα τη μεγάλη επέμβαση, όπου αφαιρέθηκε ο ιστός του στήθους και μπήκαν προσωρινά επιθέματα. Η επέμβαση διήρκησε οκτώ ώρες και όταν ξύπνησε είχα αντλίες στα στήθη μου - ήταν σαν να παίζω σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.Αλλά μετά από λίγες μέρες είχα επιστρέψει κανονικά στη δουλειά μου».

Εννέα εβδομάδες μετά, η τελική επέμβαση ολοκληρώθηκε με την ανακατασκευή των μαστών και την τοποθέτηση εμφυτευμάτων. Εχει γίνει τόση πρόοδος σε αυτή τη διαδικασία που το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά όμορφο, σημείωνει η Τζολί στο άρθρο της.«Γράφω για να πω την ιστορία μου για να μάθουν όλες οι γυναίκες ότι δεν είναι εύκολο να κάνεις μαστεκτομή. Αλλά είμαι χαρούμενη που έκανα αυτή την επιλογή. Οι πιθανότητες να πάθω καρκίνο του μαστού μειώθηκαν από το 87% στο 5%. Μπορώ να πω στα παιδιά μου πως δεν πρέπει να ανησυχούν ότι θα με χάσουν από καρκίνο του μαστού»

Δεν παραλείπει βέβαια να αναφερθεί στη συμπαράσταση του συντρόφου και πατέρα των βιολογικών της παιδιών Μπραντ Πιτ: «Είμαι τυχερή που έχω σύντοφο τον Μπραντ Πιτ, που μου δείχνει τόση αγάπη και υποστήριξη. ήταν δίπλα μου κάθε λεπτό των δύσκολων χειρουργείων, βρήκαμε ακόμη και στιγμές να γελάσουμε μαζί.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ