Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ κατά της επιστράτευσης -Δεν θα συμμετέχουν οι καθηγητές - iefimerida.gr

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ κατά της επιστράτευσης -Δεν θα συμμετέχουν οι καθηγητές

Στους δρόμους η ΑΔΕΔΥ κατά της επιστράτευσης -Δεν θα συμμετάσχουν οι καθηγητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο «κλήθηκε» από την ΟΛΜΕ να τοποθετηθεί επί της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Ωστόσο οι καθηγητές δεν θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και κάνουν λόγο για «κοροϊδία» υπενθυμίζοντα ότι είχαν ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή, κάτι το οποίο δεν έγινε δεκτό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος ανέφερε χαρακτηριστικά «ζητήσαμε από την ΑΔΕΔΥ να κηρύξει απεργία την Παρασκευή ώστε να σηματοδοτήσει την αντίδραση του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος για την επιστράτευση. Δεν το έπραξε. Οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν αύριο στην απεργία της ΑΔΕΔΥ, γιατί θεωρούμε κοροϊδία αυτό που συμβαίνει. Θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες μας για να καταγραφεί η άποψη του κλάδου, γιατί αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει απεργία».

Η ΑΔΕΔΥ πάντως εκτός από την απεργία, διοργανώνει συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 10 το πρωί και τετράωρη στάση εργασίας μαζί με τη ΓΣΕΕ την Πέμπτη 16 Μαΐου.

«Με αυτή μας την κινητοποίηση θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ισχυρό στην κυβέρνηση ότι δεν θα επιτρέψουμε να διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, να καταστρατηγήσει το Σύνταγμα της χώρας, να ακυρώσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας», δήλωσε ο πρόεδρός της, Κώστας Τσικρικάς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ