ΔΗΜΑΡ: Πανελλαδικές χωρίς επιστράτευση και μετά θα συζητήσουμε - iefimerida.gr

ΔΗΜΑΡ: Πανελλαδικές χωρίς επιστράτευση και μετά θα συζητήσουμε

ΔΗΜΑΡ: Πανελλαδικές χωρίς επιστράτευση και μετά θα συζητήσουμε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτακτη συνεδρίαση είχε πριν λίγη ώρα η Εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, με το φλέγον ζήτημα των απεργιών που εξήγγειλε η ΟΛΜΕ να βρίσκεται στο επίκεντρο της συζήτησης.

Όπως τόνισε στο iefimerida.gr στενός συνεργάτης του κ. Φώτη Κουβέλη «πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος, να διενεργηθούν οι εξετάσεις και στη συνέχεια να υπάρξει διάλογος, καθώς υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά των εκπαιδευτικών που είναι πράγματι σωστές».

Στο ίδιος μήκος κύματος, ανακοίνωση του κόμματος αναφέρει πως η ΔΗΜΑΡ, «έχει ταχθεί με σαφήνεια κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Ταυτόχρονα κατέθεσε εναλλακτικές προτάσεις έναντι των θέσεων του Υπουργείου και των θέσεων της ΟΛΜΕ».

Η Αγίου Κωνσταντίνου έλαβα σαφείς αποστάσεις και από τις δύο πλευρές, τονίζοντας πως «η ΟΛΜΕ με την ακραία συνδικαλιστική επιλογή της για απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις και στη συνέχεια η κυβερνητική απόφαση «προληπτικής» επιστράτευσης, διαμορφώνουν συνθήκες επιζήμιας έντασης για τους μαθητές και τις οικογένειές τους.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η λύση είναι η κανονική διεξαγωγή των εξετάσεων χωρίς επιστράτευση και στη συνέχεια ο ουσιαστικός διάλογος ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να λάβουν υπόψη όσες ενστάσεις είναι δικαιολογημένες και μπορούν να αντιμετωπιστούν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ