Πώς οι πριν δύο χρόνια «φευγάτοι» Αγγελόπουλοι έφτασαν στην αποθέωση - iefimerida.gr

Πώς οι πριν δύο χρόνια «φευγάτοι» Αγγελόπουλοι έφτασαν στην αποθέωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πόσο διαφορετική θα ήταν άραγε η ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ αν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι είχαν κάνει πράξη την προαναγγελία αποχώρησης από το τιμόνι των Πειραιωτών;

Ηταν στις 27 Ιουνίου 2011 όταν με ανακοίνωσή τους ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος γνωστοποιούσαν πως η ενασχόλησή τους με το μπάσκετ του Ολυμπιακού έφτασε στο τέλος της. Κουρασμένοι από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκαν, αλλά και από τη δράση του παρασκηνίου -όπως κατήγγειλαν- οι μεγαλομέτοχοι της ΚΑΕ ανέλυσαν γιατί δεν θέλουν άλλο να είναι στο τιμόνι της ομάδας.

Τα πλάνα, όμως, υπάρχουν για να ανατρέπονται. Εν τέλει πείστηκαν να μην κλείσουν την πόρτα πίσω τους. Διόρθωσαν τα λάθη του παρελθόντος, άλλαξαν οικονομική τακτική, μείωσαν το μπάτζετ και σήμερα υπερηφανεύονται πως η ομάδα τους είναι δύο σερί φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Τα σημεία - κλειδιά στη θητεία των Αγγελόπουλων είναι δύο. Πρώτον, πως ουδέποτε παρεξέκλιναν της (ρομαντικής) φιλοσοφίας τους, δεν μπήκαν σε οπαδικά ή παρασκηνιακά παιχνίδια. Και δεύτερον πως έφεραν στον Πειραιά τον Βασίλη Σπανούλη. Τον παίκτη σημείο αναφοράς στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού.

Γιώργος Αγγελόπουλος: «Η αποχώρηση ήταν η αφετηρία της επιτυχίας»

Αναφερόμενος στο θέμα της αποχώρησης, ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Η ανακοίνωση αυτή ήταν η πιο τολμηρή κίνηση που είχαμε κάνει. Ηταν η αφετηρία της επιτυχίας. Πάνω εκεί στηρίζεται η επιτυχία του Ολυμπιακού. Ισως να έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα. Επρεπε να είχαμε φύγει νωρίτερα. Κάνουμε αυτοκριτική. Ο λόγος που δεν κατακτήσαμε νωρίτερα το ελληνικό πρωτάθλημα δεν ήταν τα ακριβά συμβόλαια των Τσίλντρες, Κλέιζα. Στην Ευρωλίγκα ήμασταν στα φάιναλ φορ. Ακόμη και στο Παρίσι φτάσαμε κοντά στον τίτλο. Ηταν άλλα τα θέματα στην Ελλάδα. Γνωρίζετε πώς είναι το μπάσκετ στην Ελλάδα, ενώ δείτε τι επίπεδο βλέπετε εδώ.

Τώρα ζούμε μοναδικές στιγμές για τον Ολυμπιακό, το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα. Ηταν η πιο ανταγωνιστική Ευρωλίγκα όλων των εποχών. Με το επίπεδο των επενδύσεων τουλάχιστον από τις άλλες ομάδες. Οσο για τη Μακάμπι που είχε πάρει δύο σερί τίτλους το 2004 και το 2005, αν δείτε ο ένας τελικός είχε τελειώσει με 45-50 πόντους. Ο Ολυμπιακός ήταν τότε 8ος στην Ελλάδα και ο Παναθηναϊκός δεν είχε ανταγωνιστική ομάδα όταν πήρε τα δύο συνεχόμενα η Μακάμπι.

Με τέτοιο ανταγωνισμό και επίπεδο ήταν μοναδικό αυτό που πετύχαμε φέτος. Επιβεβαιώθηκε πως το μοντέλο μπάσκετ άλλαξε, όπως είχα πει πέρυσι. Είναι ένα διαφορετικό μοντέλο που ακολουθεί ο Ολυμπιακός και πετυχαίνει πλέον. Το θέμα είναι να μείνεις στην κορυφή. Ταβάνι δεν υπάρχει για εμάς. Αλλά σκεφτόμαστε μέχρι αύριο το βράδυ. Μέχρι εκεί μπορούμε να σκεφτόμαστε. Τι θα γίνει στην υποδοχή και πώς θα το πανηγυρίσουμε... αυτό μόνο σκεφτόμαστε τώρα».

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: «Κάποιοι έφυγαν για τα εκατομμύρια και έφαγαν 20 πόντους στον ημιτελικό»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπυολος δήλωσε: «Θέλω να αφιερώσω αυτό το Κύπελλο στον πατέρα μας γιατί είναι μαχητής στη ζωή. Παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια, θα πείτε πως δικαιωνόμαστε. Οταν μας πολεμούσαν εμείς συνεχίσαμε να παλεύουμε κι αυτό το έχουμε πάρει από τον πατέρα μας. Η στήριξη στους προπονητές είναι δεδομένη. Είναι διαφορετικό όμως να στηρίζεις καταξιωμένους Ευρωπαίους προπονητές. Η φετινή στήριξη ήταν ακόμη πιο δύσκολη γιατί με το που τον προσλάβαμε άρχισε η ανάλυση... αν είναι ο κατάλληλος, αν είναι έτοιμος... Τελικά ήρθε το repeat».

Ο Αγγελόπουλος δεν παρέλειψε να ρίξει τη σπόντα του για τον Μίλος Τεόντοσιτς. «Την αξία τους οι παίκτες τη χτίζουν μέσα από τον Ολυμπιακό. Κάποιοι έφυγαν για τα εκατομμύρια. Είναι αυτοί που έφαγαν 20 πόντους στον ημιτελικό. Κάποιοι θα μετρούν τα εκατομμύρια στην τράπεζα και οι άλλοι τις Ευρωλίγκες στο τέλος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ