Tόλης-Άντζελα: Μετά από τρία χρόνια, γιόρτασαν μαζί το Πάσχα στην Κέρκυρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Tόλης-Άντζελα: Μετά από τρία χρόνια, γιόρτασαν μαζί το Πάσχα στην Κέρκυρα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κέρκυρα πέρασαν τις μέρες του Πάσχα ο Τόλης Βοσκόπουλος και η σύζυγός του Άντζελα Γκερέκου μαζί με την κόρη τους Μαρία που σήμερα είναι 12 χρονών.

Το Πάσχα στην Κέρκυρα είναι πράγματι, για τους επισκέπτες, μοναδικό καθώς όλοι οι ντόπιοι τηρούν τα έθιμα του νησιού. Όπως είναι αυτό με τους μπότηδες, το έθιμο με τις πήλινες κανάτες που ρίχνουν οι Κερκυραίοι από τα μπαλκόνια τους ακριβώς μετά την πρώτη Ανάσταση το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου.

Πρώτη τίμησε το έθιμο αυτό η οικογένεια του Τόλη Βοσκόπουλου που βρισκόταν από νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας στο παράθυρο του σπιτιού τους με τη μικρή Μαρία να περιμένει με ενθουσιασμό τη στιγμή που θα έριχνε τη δική της μικρή κόκκινη κανάτα.

Παραδοσιακά, όπως κάνουν κάθε φορά που βρίσκονται στην Κέρκυρα τις μέρες Πάσχα, πέρασαν και την επόμενη μέρα. Από νωρίς το πρωί της Κυριακής βρέθηκαν στο κτήμα που διατηρεί ο αδελφός της Άντζελας Γκερέκου, Αλέξανδρος, λίγα χιλιόμετρα πιο έξω από το κέντρο του νησιού. Εκεί έψησαν τον πατροπαράδοτο οβελία και το κοκορέτσι, με καλό κρασί και πλούσιους μεζέδες της τοπικής κερκυραϊκής κουζίνας σύμφωνα με τη real.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ