Υπουργείο Οικονομικών: 500.000 ευρώ για τον εμβολιασμό άπορων και ανασφάλιστων παιδιών - iefimerida.gr

Υπουργείο Οικονομικών: 500.000 ευρώ για τον εμβολιασμό άπορων και ανασφάλιστων παιδιών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφαση να χορηγήσει ένα σημαντικό ποσό, προκειμένου να εμβολιαστούν φέτος παιδιά οικογενειών που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα, πήρε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, για αυτό το σκοπό θα διατεθούν 500.000 ευρώ.

Το ποσό θα χορηγηθεί από το τακτικό αποθεματικό του κρατικού προϋπολογισμού, έπειτα από τη σχετική έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας, κρίθηκε απαραίτητο να στηριχθεί ο εμβολιασμός των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών για το 2013, καθώς υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι.

Ο προφανής, η φροντίδα για τις συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες, αλλά και η θωράκιση της χώρας από λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα, που μπορεί να εξελιχθούν σε ανεξέλεγκτες επιδημίες με απρόβλεπτα αποτελέσματα, όπως αναλύει και η σχετική ανακοίνωση για αυτή την απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ