Στο ΣτΕ η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση

Στο ΣτΕ η ΟΛΜΕ για την επιστράτευση -Απεργία στις 16 Μαΐου από την ΑΔΕΔΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο Επικρατείας αναμένεται να καταφύγει το συνδικαλιστικό όργανο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ προκειμένου να καταθέσει αίτηση ακύρωσης της επιστράτευσης από την κυβέρνηση.

Οι καθηγητές , απηύθυναν παράλληλα κάλεσμα στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να κηρύξουν πανελλαδική απεργία την Παρασκευή 17 Μαΐου ως διαμαρτυρία για «τον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστρατήγηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατήγγειλε για ακόμη μια φορά ως αντιδημοκρατική την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους καθηγητές, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα οι πανελλήνιες εξετάσεις, ενώ για σήμερα το απόγευμα στις 7 έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, από σήμερα το πρωί έχουν αρχίσει να επιδίδονται φύλλα πορείας σε περίπου 88.000 εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα επιστρατευθούν από την Τετάρτη 15 του μηνός, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των εξετάσεων, ενώ είναι η πρώτη φορά που αποφασίζεται πολιτική επιστράτευση χωρίς να έχει ληφθεί επισήμως απόφαση για απεργία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ