ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνος ο Σαμαράς – Εκβιάζει εργαζομένους και κοινωνία» - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνος ο Σαμαράς – Εκβιάζει εργαζομένους και κοινωνία»

ΣΥΡΙΖΑ: «Επικίνδυνος ο Σαμαράς – Εκβιάζει εργαζομένους και κοινωνία»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιθετική ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη στάση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο ζήτημα των απεργιακών κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί, εν μέσω Πανελλαδικών εξετάσεων.

Οπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός «εκτός από αναξιόπιστος είναι και επικίνδυνος» καθώς οι «εκβιασμοί» του «βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο κ. Σαμαράς «κλείνει το μάτι» στη Χρυσή Αυγή, αναφερόμενος στο ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«''Οταν αντιμετωπίζετε τις κοινωνικές αντιδράσεις με εφαρμογή χουντικών μεθόδων, πυροδοτείτε την κοινωνική έκρηξη''. Τάδε έφη ο κ. Σαμαράς σε παλαιότερη ομιλία του στη Βουλή. Σήμερα, ωστόσο, δίνει εντολή ο ίδιος για να προχωρήσει, προληπτικά μάλιστα, η επιστράτευση στους καθηγητές.

Ο πρωθυπουργός, εκτός από αναξιόπιστος είναι και επικίνδυνος, καθώς οι εκβιασμοί και οι πρακτικές του ίδιου και της κυβέρνησής του βάλλουν ευθέως κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων και της κοινωνίας κρατώντας στην παρούσα φάση σε ομηρία και αγωνία χιλιάδες μαθητές.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς σπεύδει να αποσύρει το σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, κλείνοντας το μάτι στη Χρυσή Αυγή την οποία, απ' ότι φαίνεται, θεωρεί προνομιακό συνομιλητή, σε αντίθεση με τους καθηγητές στους οποίους αρνείται το διάλογο αντιμετωπίζοντάς τους με τον πιο αυταρχικό τρόπο.

Εστω και τώρα, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα μέτρα και να ανοίξει διάλογο με τους καθηγητές μετά τις εξετάσεις.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ