Μας περιγράφουν ως... Υεμένη! - iefimerida.gr

Μας περιγράφουν ως... Υεμένη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η Ελλάδα είvαι μία χώρα με μεγάλη εγκληματικότητα, έχει παράτoλμoυς oδηγoύς, κακoφτιαγμέvoυς δρόμoυς, ακριβή και ελλιπή ιατρoφαρμακευτική περίθαλψη» αναφέρει το Αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών σε αναθεωρημένη ταξιδιωτική του σύσταση και καταλήγει «Να είναι προσεκτικοί όσοι Αυστραλοί επισκέπτονται την Ελλάδα».

Η προσοχή έγκειται και στις «συχνές διαδηλώσεις» που σημειώνονται στην Ελλάδα «και μερικές φορές γίνονται βίαιες» αλλά και στις «πυκνές απεργίες που αφορούν και τις δημόσιες συγκοινωνίες και που μπορούν να χαλάσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια».

Η Αυστραλία εκδίδει ταξιδιωτικές συστάσεις για όλες τις χώρες και τις ανανεώνει κάθε φορά που το κρίνει απαραίτητο.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη ταξιδιωτική οδηγία είχε εκδώσει πρόσφατα και η Βρετανία η οποία μιλούσε για «άνοδο της τρομοκρατίας» στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η Γερμανία προειδοποιεί τους γερμανούς ταξιδιώτες, οι οποίοι θα πρέπει να υπολογίζουν με διαδηλώσεις και απεργίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.

Η πλατεία Συντάγματος θεωρείται, σύμφωνα με τους γερμανούς, σημείο αναταραχών και γι αυτό οι γερμανοί καλούνται να την αποφύγουν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Παράλληλα, η Γερμανία προειδοποιεί για κλοπές και ληστείες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε σημεία με πολύ κόσμο.

Σύμφωνα ωστόσο με επίσημα στοιχεία, οι περισσότεροι γερμανοί τουρίστες δεν πτοούνται από τις αναταραχές στη χώρα μας.

Μόλις 1% των γερμανών έκλεισαν τις διακοπές τους στις μεγάλες πόλεις, με τους περισσότερους να προτιμούν να ξεκουραστούν στα νησιά ή στην Πελοπόννησο όπου και η κατάσταση είναι ήρεμη.

Όπως προκύπτει μάλιστα από στοιχεία της εταιρείας TUI, για το φετινό καλοκαίρι ο αριθμός των γερμανών τουριστών που θα επισκεφτούν την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 13,2% σε σχέση με το περασμένο έτος.

Αυτή τη περίοδο, στην Ελλάδα βρίσκονται σχεδόν 100 χιλιάδες γερμανοί ταξιδιώτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ