Συνεχίζονται οι σεισμοί στο Ιράν - Νέα δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ - iefimerida.gr

Συνεχίζονται οι σεισμοί στο Ιράν - Νέα δόνηση μεγέθους 6,2 Ρίχτερ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οντας πάνω από μια σημαντικά ενεργή σεισμική ζώνη, το Ιραν το τελευταίο διάστημα βιώνει συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Μετά τη φονική δόνηση 7,8 ρίχτερ τον περασμένο μήνα, νωρίς το πρωί το νότιο Ιράν αναστατώθηκε από νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 36,44 χλμ., εντοπίζεται σε απόσταση 85 χλμ. νοτιοανατολικά της πόλης Μινάμπ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για θύματα, ή ζημιές, όμως το Κέντρο εκτιμά πως υπάρχουν πιθανότητες 35% να υπάρξουν νεκροί.

Το καταστροφικό πλήγμα του Εγκέλαδου, μεγέθους 7,8 Ρίχτερ, που τον Απρίλιο άφησε πίσω του έναν νεκρό στη χώρα, και άλλους 40 στο γειτονικό Πακιστάν, ήταν η ισχυρότερη σε μέγεθος δόνηση που είχε καταγραφεί στη χώρα από το 1957.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ