ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Συναγελάζεστε ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Συναγελάζεστε ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο: Συναγελάζεστε ανοιχτά με τ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μια άκρως επιθετική και ταυτόχρονα ειρωνική ανακοίνωση σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της κυβέρνηση να παγώσει προσωρινά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που προετοίμασε το υπουργείο »Δικαιοσύνης, ζητώντας μάλιστα από τον Αντώνη Ρουπακιώτη να γίνει περαιτέρω επεξεργασία ορισμένων άρθρων του.

Η απόφαση αυτή που γνωστοποιήθηκε στον κ. Ρουπακιώτη από τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τον γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο επικρίνεται και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ τη δυσαρέσκειά του δεν έκρυψε και ο υπουργός Δικαιοσύνης ο οποίος παρά τις σχετικές υποδείξεις να το κρατήσει, απέστειλε τελικά το νομοσχέδιο στην γραμματεία της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, υπό τον τίτλο «Ποιος είπε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει υποχωρήσεις;» ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει στην ανακοίνωσή του:

«Σήμερα η κυβέρνηση διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο τους κακόβουλους που την κατηγορούν ότι είναι τελείως ανελαστική και δεν αποδέχεται κανένα αίτημα.

Τελικά οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας.

ΥΓ. Τα κροκοδείλια δάκρυα από τους θιασώτες της δημιουργίας συνταγματικού τόξου για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) περισσεύουν αφού υποστηρίζουν τη ΝΔ που συναγελάζεται ανοιχτά με τη Χρυσή Αυγή και επιβάλλει στην κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου.»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Από τη δική του πλευρά το ΠΑΣΟΚ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, σημειώνει:

«Ζητάμε να μην υπάρξει καμία αναβολή, να κατατεθεί και να ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο, που πρέπει να στηρίζεται στην πρόταση νόμου που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ.

Η Ελλάδα πρέπει να βρεθεί επιτέλους στην πρωτοπορία των χωρών της Ευρώπης και να ακολουθήσει τις συστάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ε.Ε στα θέματα αυτά. Καμία συντηρητική μειοψηφία δεν πρέπει να ανακόψει αυτή την πορεία. Αναμένουμε φυσικά να τεθεί υπόψη μας το πλήρες κείμενο του νομοσχεδίου.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ