Φάρμακο η ζάχαρη: Διαφορετικές χρήσεις της γλυκιάς συνήθειας - iefimerida.gr

Φάρμακο η ζάχαρη: Διαφορετικές χρήσεις της γλυκιάς συνήθειας

Φάρμακο η ζάχαρη: 10 διαφορετικές χρήσεις της εκτός από το μαγείρεμα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ζάχαρη είναι συνυφασμένη με τη διατροφή τα γλυκά και τους «ένοχους πειρασμούς» που ευθύνεται για τα περιττά κιλά. Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν τις «μαγικές» ιδιότητες που έχει η ζάχαρη και εκτός κουζίνας.

Εκτός λοιπόν από τις γευστικές ιδιότητες της, η ζάχαρη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε απλά καθημερινά πράγματα ενώ διαθέτει θεραπευτικές αλλά και καλλωπιστικές ιδιότητες.

Θεραπεύει πληγές
Μελέτες, έδειξαν ότι η κρυσταλλική ζάχαρη σε πληγές ή ακρωτηριασμούς πριν από τον καθαρισμό, βοηθάει στην εξάλειψη των βακτηρίων, που αποτρέπουν την επούλωση και προκαλούν χρόνιο πόνο.

Δροσίζει την καμένη γλώσσα
Επειδή συχνά τυχαίνει να καούμε από φαγητό, η καλύτερη λύση στις περιπτώσεις αυτές είναι να φάμε έναν κύβο ζάχαρης ο οποίος ηρεμεί αμέσως τη γλώσσα

Απολέπιση
Ένα μείγμα απο ζάχαρη και λάδι αποτελεί το ιδανικό υλικό για απολέπιση σώματος

Κραγιόν
Ρίξτε λίγη ζάχαρη πάνω από το κραγιόν και αφήστε τη για λίγη ώρα κάνοντας το χρώμα να διαρκέσει περισσότερη ώρα.

Ζάχαρη στα λουλούδια
Προσθέστε τρία κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι ανά ένα λίτρο ζεστού νερού για τα νωπά και κομμένα άνθη. Η ζάχαρη τροφοδοτεί τα κοτσάνια και το ξύδι περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Απομακρύνετε τις κατσαρίδες
Αναμείξτε ζάχαρη με μπέικιν πάουντερ και πασπαλίστε πάνω από περιοχές, όπου κυκλοφορούν κατσαρίδες. Η ζάχαρη θα γίνει πόλος έλξης για τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες», ενώ το μπέικιν πάουντερ θα τις εξοντώσει οικολογικά χωρίς να χρειαστεί να εισπνεύσετε τοξικές ουσίες

(Πηγή: perierga.gr)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ